Fudbal Fudbal/Vesti

Plavšić – Energičan sam i radujem se svakom uspehu

Izvor: Zvanični sajt FK Crvena zvezda

Zvezda je u Novom Pazaru dobila svog Mesija.

Srđan Plavšić je bio jedan od najboljih aktera meča posle koga je Francuz Le Talek otkrio da mu je dao novi nadimak: „On je kao Mesi, tako ga zovem. Ne samo ovog puta nego i na treningu“ – rekao je La Talek.

Takva poređenja Plavšić dočekuje sa osmehom na licu:

– Prija mi to, lagao bih ako bih rekao da je drugačije. Znam da Damjan misli na moj stas i brzinu sa loptom i da je ostalo šala, ali lepo je kada uopšte dođete u situaciju da vas neko poredi. Sada imam obavezu više na svakom meču – kroz smeh završava komentar Plavšić.

U svakom slučaju, njegova energija se videla u Novom Pazaru,  glavni je krivac za treći gol, a namestio je i četvrti. Kod trećeg gola je praktično primorao defanzivca rivala da ubaci loptu u sopstvenu mrežu i radovao se kao da je sam pogodio.

– Takav sam, energičan i svakom našem uspehu se izuzetno radujem. Dobio sam priliku u startnoj postavi i taj gol mi je utoliko bio bitniji. Nema veze kako je pao, bitno je da sam pomogao pa otuda i tolika radost. A, verujte, bio sam veoma srećan i kada sam asistirao za četvrti gol.

Ipak, nije se sve idealno završilo za omalenog vezistu.

– Dobio sam udarac u stopalo i oteklo mi je. Nisam mogao da dođem do klupskog autobusa. Za trenutak sam se uplašio da sam doživeo povredu kao Cvetković nedavno. Ipak, posle snimanja se pokazalo da je sve u redu i da je samo neophodno da mirujem pa su mi slobodni dani dobrodošli – kaže uz olakšanje Plavšić.

Srđan je sa ostalim igračima postao deo istorije Zvezde. Ova generacija je vezala neverovatne 24 pobede u nizu.

– Sada kada razmišljam o tome šta smo postigli izgleda mi neverovatno. To niko u Evropi nije uspeo niti će skoro. A naš niz može još da traje. Ali imamo mi i veći motiv. Želimo titulu i želimo što pre do nje. Zato nismo u oblacima, posao još nije završen, a nadam se ni rekod – rekao je na kraju Plavšić.

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama