Rukomet Rukomet/Vesti SDCZ

Crveno-beli složno na Slogu u 1. kolu plej-ofa

Izvor: Zvanični sajt RK Crvena zvezda

Došao je na red i dugo čekani plej-of za koji su se rukometaši Crvene zvezde prvi izborili od svih superligaša, a rival u 1. kolu je ekipa Sloge iz Požege koju će crveno-beli dočekati u nedelju od 19 časova i 30 minuta na svom terenu u Šumicama.

Ekipa Nenada Peruničića je svoj prioritetni zadatak za ovu sezonu ispunila u velikom stilu osvajanjem prve pozicije u Super ligi sa učinkom od 13 pobeda, dva remija, tri poraza, gol razlikom 501:470 i 28 osvojenih bodova, a sada će se u plej-ofu videti koliki su krajnji dometi sastava u najjačoj konkurenciji. Prva dva mesta donose plasman u regionalnu SEHA ligu, a titula put u kvalifikacije za Ligu šampiona, sasvim dovoljni motivi za mladu Zvezdinu ekipu da pruži sve od sebe i pokuša da ostvari veliki podvig.

Crveno-beli su partijama u Super ligi ove sezone pokazali da mogu mnogo. To je sada jedan uigran sastav, odlično pokriven na svim pozicijama od golmana Zlatanovića preko Šotića, Todorovića, Dragutinovića, Mandića, Babića, Radosavljevića, Bojičića, Kljajića, Gačevića, Antelja, Leovca, Nikolića i ostalih mladih snaga, ali su i protivnici za domaće uslove vrlo kvalitetni, tako da se očekuje zanimljiva borba za visok plasman. Čini se da branilac titule iz Novog Sada, ekipa Vojvodine, ponovo ima na papiru odličan tim, ali dok malo ne odmakne takmičenje ne može se govoriti o njihovoj pravoj snazi, jer su zajedno sa Spartakom nastupali u regionalnoj ligi kao predstavnici Srbije, tako da će biti vremena za analizu ova dva kluba, koja su veća nepoznanica od Zvezdinih starih znanaca iz Super lige Srbije.

Najbolji strelac crveno-belog tima u Super ligi bio je Aleksandar Dragutinović sa 90 golova, Nenad Mandić je postigao 85, Dejan Babić i Uroš Radosavljević po 67, Mladen Šotić 66, Darko Todorović 44, Nikola Damnjanović 32, Spasoje Gačević 17, Mladen Bojičić 13, Aleksa Kljajić 11, Lazar Nikolić, Slobodan Dimitrić i Ivan Vokši po dva, a Filip Leovac, Predrag Rodić i Stefan Radoničić po jedan pogodak.

Jedina ekipa koju crveno-beli nisu savladali ove sezone u šampionatu je upravo požeška Sloga, koja je najprijatnije iznenađenje i sastav koji ne leži našim rukometašima. Sloga je savladala Crvenu zvezdu i u Beogradu (28:26) i u Požegi (25:21), pa je vreme da im Perunovi momci konačno uzmu meru ove sezone i uspešno započnu takmičenje.

To uopšte neće biti lako, jer je u pitanju vrlo čvrsta ekipa, ali prava domaćinska, jer su na svom terenu imali svih osam pobeda u Super ligi, dok su na gostovanjima zabeležili dva trijumfa, remi i pet poraza. Na crveno-belima je da to iskoriste, ali uz maksimalan oprez, pošto su se već opekli u mečevima sa Slogom, čiji igrači važe za daleko najgrublje u ligi, pa Zvezdine perjanice moraju biti spremne za određenu količinu udaraca koje će dobiti, ali ne smeju dozvoliti da ih to izbaci iz koloseka. Najbolji strelci Sloge u Super ligi bili su kapiten Milan Pavlović sa 80 pogodaka, Dušan Mirić sa 73 uz odličnu realizaciju sedmeraca od 84,85 odsto (28/33) i Dušan Andrejević sa 58 pogodaka, a važne uloge imaju i Davor Laković, golman Aleksandar Milenković, Nemanja Gojković, Marko Pernar, Nenad Delibašić, Đorđe Spasić, Armin Kaltak, Vuk Stevanović i Vladimir Bojanić.

Podrška navijača mogla bi da bude presudan faktor u pohodu ka prvoj plej-of pobedi. Delije su nedavno protiv Požarevca pokazale da mogu u solidnom broju da se okupe na tribinama i pruže veliku podršku ekipi protiv ne tako zvučnih imena, a sada će upravo tako nešto biti neophodno s obzirom da se protivnički tim nikako neće predati jer je reč o izuzetno upornoj i nezgodnoj ekipi.

                           CRVENA ZVEZDA – SLOGA

                                1. KOLO PLEJ-OFA

                            NEDELjA, 27. MART 2016.

                   SC ŠUMICE – BEOGRAD, 19:30 ČASOVA

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama