СДЦЗ Хокеј

Hokejaši Zvezde o minuloj sezoni i planovima za budućnost

Autor: CZBG

Hokejaška sezona se privela kraju. Za naše oklopnike je nažalost završila porazom u finalnoj seriji plej-ofa. Ipak, koliko god su hokejaši, stručni štab , uprava i navijači razočarani konačnim ishodom, ne možemo da kažemo kako je sama sezona bila neuspešna, niti treba da je završimo pognute glave. Podigla se Zvezda iz višedecenijskog pepela, oformila respektabilnu ekipu, igrala odlično u SLO i domaćoj ligi, došla na korak od sna, ali ju je tu zaustavio mnogo iskusniji protivnik. Ipak, pred hokejaškim klubom Crvena zvezda je lepa budućnost, ukoliko uprava i stručni štab nastave da rade i ulažu, pre svega u omladinske pogone, a onda i u seniorski.

Kako to obično biva, na kraju sezone se pravi rezime. Na našem sajtu ste već imali prilike da pročitate šta su tim povodom imali da kažu šef stručnog štaba, Nenad Milinković, kao i potpredsednik kluba, Aleksandar Jakovljević. Za kraj, pitali smo i neke naše igrače kako su videli sezonu i kakvi su njihovi planovi za budućnost. Evo šta su oni rekli za naš sajt.

Peter Hričina:

“U ovom trenutku ne znam šta će biti sledeće sezone. Još uvek ne mogu da verujem da je ova sezona završena i to na ovakav način. Nije mi lako da odlučim jer ne znam ni koju će ligu Zvezda igrati sledeće sezone, a ni da li je Zvezda više zainteresovana za mene”, pomalo razočarano kaže Zvezdin golman, koji je bio vidno utučen nakon poraza u finalu.

Božidar Ignjatovič:

“Što se tiče sledeće sezone i planovima u budućnosti ovog trenutka ne znam šta će da bude. Ova godina je bila veoma teška za mene pošto nisam mnogo igrao, ali je sa druge strane bila zanimljiva pošto sam se posle nekoliko godina vraio nazad u slovenačku ligu, ali ovaj put kao senior. Voleo bih da ostanem i da nastavim svoj rad ovde. Videćemo, sve zavisi od uprave kluba. Još jednom hvala svim navijačima na podršci, a posebno deci koja su dolazila na svaku utakmicu.”

Petar Novaković:

“Iza nas je jedna veoma uspešna i dobra sezona, kako za nas, tako i za sam klub koji proteklih 10 godina nije imao prvi tim. Velika se prašina digla oko plej-ofa, titule, mladih igrača, iskustva. Ovde nije reč o iskustvu, niti o mladim igračima, već o tome što tim koji ide u pohod na titulu, koja je već 11. godinu za redom pripala Partizanu, ne može ići sa timom koji je okupljen pre svega 8 meseci. Ako malo bolje pogledamo, svi ti igrači iz Partizana igraju zajedno preko 10 godina. Setimo se da je HK Beostar protekle dve godine igrao finale plej-ofa sa Partizanom sa svega tri stranca i ekipom koja je u proseku imala 19 godina. Dakle, nije u pitanju ni iskustvo igrača, ni godine igrača, već samo to što se tim ne pravi preko noći. To je dug proces za koji su potrebne godine treniranja, putovanja i zajedničkog druženja, kako bi se napravio kvalitetan tim. Što se tiče naredne sezone, ništa nije sigurno. Videćemo koje ponude budem dobio, i gde bih mogao da odem da igram. Ako Zvezda bude i naredne sezone igrala neku ozbiljniju ligu, moguće je i produženje ugovora sa sadašnjim klubom.”

Robert Sabadoš:

“Ova sezona je bila dosta dobra u odnosu na prethodnu. Na to smo i išli kada smo se okupljali pred početak sezone. Naravno titula nam je uvek bila cilj, ali kao što je Nenad Milinkovic rekao, ekipa nam je bila mlada i neiskusna. Nekima je ovo bila prva seniorska sezona. Ako ponovimo sve, od početka ove sezone, u sledećoj, sa ovim novim iskustvom smatram da ćemo proći sa mnogo boljim rezultatima. Što se tiče ostanka u Zvezdi, da ostajem tu. Od prošle sezone sam se preselio iz Sbotice sa verenicom, i sada tu živimo i radimo. Tako da dok god verenica i ja budemo imali posla, ostajem u Zvezdi.”

Marian Mikuš:

“Ne znam, za mene je bila čudna sezona. Od početka se nekako ne osećam dobro. Ne znam o čemu se radilo, ali možda sam napravio neke greške na letnjim pripremama ili negde drugde.Što se ekipe tiče, igrali smo SLO ligu i bili smo jako dobri i postizali dobre rezultate. Zaista smo dobro odigrali. Ali ono što smo mi i uprava najviše hteli (trofej u domaćem prvenstvu), to nismo osvojili. Na kraju krajeva, nema veze, život se nastavlja dalje. To je ipak samo sport. Neko mora da izgubi, a neko da pobedi. Jedino sam razočaran jer nisam igrao u finalu. Bio sam tu celu jednu sezonu i na kraju nisam dobio priliku. 
Što se tiče sledeće sezone, videćemo. Trenutno ne razmišljam o tome i neću razmišljati o hokeju u narednih nekoliko dana, a onda ćemo videti šta će se desiti.”

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама