Кошарка

FMP dominantno do titule u KLS

Izvor: Zvanični sajt KK Crvena zvezda Telekom

Košarkaši FMP-a iz Železnika savladali su u poslednjem kolu na svom parketu ekipu Smedereva 1953 rezultatom 112:59 i tako sa prvog mesta obezbedili učešće u Super ligi Srbije.
Pred sam početak meča, kapiten tima, Filip Čović, primio je šampionski pehar koji mu je uručio Bojan Jovičić.

Izabranici Slobodana Klipe dominirali su tokom čitave sezone u KLS-u, ostvarivši 24 pobede i samo dva poraza.
U poslednjem meču sezone, košarkaši FMP-a sa velikom lakoćom savladali su Smederevo 112:59 uz još jednu odličnu partiju najkorisnijeg igrača ekipe, Ognjena Dobrića, koji je upisao 17 poena i 5 skokova, dok je Apić postigao 15.
Meč koji nije imao nikakvog rezultatskog pritiska, klinci iz Železnika iskoristili su da se atraktivnim potezima zahvale publici na podršci i stave tačku na sjajnu sezonu i plasman u Super ligu.
Pomenuti Dobrić tokom sezone postizao je u proseku 14,8 poena, 5,1 skokova uz prosečan indeks korisnosti 17,2 i odličnim partijama ušao u izbor na najkorisnijeg igrača lige.
Poznato je već da FMP predstavlja odličan sistem rada sa mlađim igračima koji će jednog dana konkurisati za crveno-beli dres, a jedan od skorašnjih pokazatelja je svakako Marko Gudurić koji pruža fenomenalne partije u dresu Zvezde protiv najjačih evropskih timova.
KK Crvena zvezda Telekom ovim putem još jednom čestita ekipi FMP-a na osvojenom prvom mestu i plasmanu u Super ligu Srbije.

 

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама