Фудбал Фудбал/Вести

Luković – Evropski rekord? Zašto da ne!

Izvor: Zvanični sajt FK Crvena zvezda

Vratio se u Crvenu zvezdu, po drugi put zaigrao u najdražem dresu, a od danas će ostati upamćen i kao kapiten generacije koja je postigla najveći niz pobeda u istoriji kluba.

Aleksandar Luković je svakako jedan od najponosnijih na svoje saigrače.

– Ispalo je na kraju da nije bilo teško, ali bila je dosta tvrda utakmica. Počeli su veoma agresivno. Posle prvog gola dali smo i drugi relativno brzo, i onda smo rutinski priveli utakmicu kraju. Ovo mi je prvi gol glavom, a peti ili šesti u karijeri. Mnogo mi je drago, i zbog publike, jer ovo važi za vruće gostovanje – rekao je Luković.

Upravo je svojim golom, Zvezdinim prvim na utakmici, Luković umnogome olakšao posao svojim saigračima, možda i prelomio meč.

– Nisam mogao prvim golom da prelomim utakmicu, ali, generalno se ekipe protiv nas otvore posle tog prvog gola i onda je nama lakše da igramo. Drago mi je zbog gola, ali mnogo mi je draže zbog ekipe, zbog rekordne pobede, 24. pobeda u nizu. Pao je još jedan rekord, iako je Muslinova generacija ostvarila 24 pobede ali u dva šampionata. Idemo sada da se odmorimo, pa da odradimo mini-pripreme u Stanišiću, pa nastavljamo dalje.

A šta znači dalje? Nazire li se kraj Zvezdinoj seriji?

– Nigde nije lako dobiti 24 vezane utakmice, koja god da je liga u pitanju. Mnogi potcenjuju našu ligu koja nije toliko slaba i nije liga koja nema kvalitet. To je jedan podatak za poštovanje, ali ne treba time da se zadovoljimo. Ako i u narednim utakmicama budemo imali pristup kao danas, zašto ne bismo oborili i evropski rekord? – pita se Luković.

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама