Фудбал Фудбал/Вести

Le Talek – Deo sam divne priče!

Izvor: Zvanični sajt FK Crvena zvezda

Nakon dobrog letnjeg prelaznog roka tokom kojeg je angažovano nekoliko sjajnih stranaca koji su bili nosioci Zvezdine igre tokom jeseni, klub je i ove zime pogodio sa pojačanjima.

Damjan Le Talek je bio jedna od centralnih figura utakmice u Novom Pazaru, i možda mu je to, po nekim ocenama, bila i najbolja partija u Zvezdinom dresu.

– Kako da čovek ne bude zadovoljan posle osam golova u dva meča, i obaranja klupskog i nacionalnog rekorda? Ovo je stvarno neverovatna, divna priča koje sam deo postao i ja. Što se moje igre tiče, mislim da napredujem, da to iz meča u meč izgleda sve bolje, ali i da naravno ima još dosta prostora za napredak. Drago mi je što sam počeo i da pogađam i da na taj način doprinosim ekipi i ovim pobedama i obaranjem rekorda – rekao je Le Talek, koji je i nakon utakmice bio pun utisaka.

Svoj prvi gol postigao je glavom, u debiju za dres Crvene zvezde, a nekoliko nedelja kasnije, ponovo se upisao u strelce.

– Srđan Plavšić mi je sjajno asistirao i hvala mu na tome. Inače, u tom momentu sam ga dozivao da mi asistira, i to rečima „Mesi, Mesi”. Iako ga svi zovu „atomski mrav“, ja ga zovem „Mesi“ i na treninzima i na utakmicama. Dugujem mu veliku zahvalnost za taj gol koji sam postigao. Dečko je zaista veliki potencijal i odličan igrač, a konstitucijom i načinom igre malo podseća na Mesija pa ga ja, eto, tako zovem – otkrio je Le Talek.

Osim gola, Franzuz je ubeležio i asistenciju koja mu je, takođe, veoma draga.

–  Prezadovoljan sam jer sam imao priliku da pomognem Hugu da postigne gol, još jedan u seriji. Bila je to zanimljiva situacija, našao sam se na krilu i dao sam sve od sebe da pretrčim protivnika. U momentima kada sam shvatio da je Hugo unutra, počeo sam da gubim snagu, pa sam opalio po lopti kako bi on do nje stigao pre golmana. On je to dobro iskoristio i plasirao je u mrežu – prisetio se Le Talek.

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама