Кошарка Кошарка/Вести

Crveno-beli krenuli na daleki put

Izvor: Zvanični sajt KK Crvena zvezda Telekom

Košarkaši Crvene zvezde Telekom otputovali u Krasnodar gde ih u četvrtak od 18 časova, očekuje meč 12.kola TOP 16 faze Evrolige sa Lokomotivom.
Košarkaši Crvene zvezde Telekom ostvarili su trenutno najvažniju pobedu u sezoni protiv Cedevite u Zagrebu, i plasirali se u finale ABA lige.
“Paklena nedelja” za izabranike Dejana Radonjića u kojoj će ekipa preći preko 12 hiljada kilometara, ali u kojoj su ostvarivane velike pobede, završava se najvećim iskušenjem, gostovanjem Lokomotivi Krasnodar.
Kolikim naporima su izloženi košarkaši Crvene zvezde Telekom, govori i podatak, da je ekipa nakon velikog trijumfa u Zagrebu, stigla autobusom u Beograd u 4 časa posle ponoći, a okupljanje pred put u Rusiju na aerodromu “Nikola Tesla” zakazano je za 11.30 časova. Nakon tročasovnog leta ka Moskvi, ekipa će na presedanje za Krasnodar čekati pet časova na aerodromu “Šeremetjevo”, nakon čega sledi let od još 130 minuta ka Krasnodaru.
Osim izuzetno teškog puta, crveno-beli nemaju puno vremena da se pripreme za skupu rusku ekipu, i rivala koji je pobeđen u “Pioniru” 80:66.
Oba tima imaju skor 7-4, pobednik utakmice u Rusiji, obezbeće po prvi put u klupskoj istoriji plasman u TOP 8.
Trener KK Crvena zvezda Telekom, Dejan Radonjić: “Naravno da smo zadovoljni velikom pobedom i ispunjavanjem velikog zadatka koji smo zacrtali u ovoj sezoni. To zadovoljstvo mora da iskoristi u izuzetno otežanim okolnostima, velikog broja mečeva i napornog puta, a sada i sa minimalnim vremenom na raspolaganju, kako bi se pripremili za Lokomotivu. Ekipa koja igra odlično ove godine, blizu su plasmana u četvrtfinale, imaju izuzetne individualce, odličan tim. Nije jednostavno, ne znamo u ovom trenutku ni kada ćemo stići u hotel u Krasnodaru tokom noći, da li ćemo uopšte stići da odradimo jedan trening u dvorani. Ali, pokušaćemo da pretvorimo ceo ambijent u izdanje koje može da bude dobro. I da je sve u najboljem redu, sigurno da bi nas čekao težak zadatak u Rusiji”, rekao je trener crveno-belih.
Maik Cirbes: “Odigrali smo jako tešku utakmicu u Zagrebu, jesmo umorni, ali smo svi svesni u timu u kakvoj smo situaciji, i u kakvoj možemo da budemo, ako ostvarimo dobar rezultat i pobedimo ovu utakmicu. Bez obzira na ogromne napore, fokusirani smo, važno je i nema vremena za umor!”
Utakmica u Krasnodaru igra se u gradskoj dvorani od 18 časova.

 

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама