Кошарка Кошарка/Извештаји и анализе

ZVEZDA U FINALU!

Autor: Pavle B., CZBG

Košarkaši Crvene zvezde su u drugom meču polufinalne serije ABA lige savladali Cedevitu u Zagrebu rezultatom 73:65. Zvezdu su do pobede i plasmana u finale sa Megom vodili Štimac (17p), Miler (14), Jović (10) i Gudurić koji je ubacio 7 poena. Ono što se mora istaći jeste to da je ekipa srpskog i jadranskog šampiona imala jako dobru podršku sa tribina u ovom meču.

Zvezda je jako dobro otvorila meč i na startu stekla prednost od 7 poena (12:5), ali se Cedevita vratila u meč sa linije bacanja i na taj način rešila prvu četvrtinu utakmice u svoju korist rezultatom 19:16. U ovoj četvrtini je sviran veliki broj faulova našim igračima, te se na taj način ispresecala igra u ofanzivi što je dovelo do -3 na kraju ovog perioda.

Isti ritam igre se nastavio i u drugoj četvrtini koju je Cedevita takođe rešila u svoju korist i na poluvreme otišla sa prednošću od 5 poena, odnosno rezultatom 39:34. Sudije su svojim diskutabilnim kriterijumom i velikim brojem dosuđenih ličnih grešaka i u ovom periodu značajno uticale na tok utakmice.

U trećoj četvrtini se ekipa Crvene zvezde vratila u meč i na krilima poena Vladimira Štimca, koji je briljirao u drugom poluvremenu i pomogao svom timu da treći kvartal ove utakmice završi 55:49 u korist Zvezde. U poslednjih 10 minuta, Štimac je takođe odigrao jako dobre minute i održavao Zvezdinu prednost. Cedevita je drugo poluvreme odirgala jako loše, bez ikakve inspiracije u napadu i sve se svodilo na individualne akcije Pulena i Vajta, a njih dvojicu su igrači Zvezde totalno izbacili iz ritma te se ni u jednom trenutku završnice meča nije postavilo pitanje ko će odneti pobedu u ovom meču.

Sledeći meč Crvena zvezda igra protiv Lokomotive Kuban u Krasnodaru u okviru TOP16 faze Evrolige, a taj meč je na programu 24. marta.

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама