Кошарка Кошарка/Вести

Radonjić: Još jedno iskušenje sa Cedevitom

Izvor: zvanični sajt SD Crvena zvezda

Košarkaši Crvene zvezde Telekom nalaze se od nedelje u Zagrebu, gde ih u utorak očekuje drugi meč polufinala ABA lige sa ekipom Cedevite.

Izabranici Dejana Radonjića nakon velike pobede u Malagi, imali su vremena samo da promene stvari u Beogradu, i već u nedelju u ranim jutarnjim časovima otputovali su u Hrvatsku na novi, peti duel sa dobro poznatim rivalom Cedevitom.

Trener crveno-belih Dejan Radonjić, dobro je upoznat sa kvalitetom, ove godine tradicionalnog rivala, i očekuje još jednu dobru utakmicu:

– Očekuje nas drugi meč u plej of seriji, i još jedan u nizu teških mečeva koje imamo u ovom periodu, utakmica sa Panatinaikosom, Cedevitom, Unikahom…Upravo zato smo došli ranije u Zagreb, kako bi se na pravi način pripremili na novo veliko iskušenje. Cedevita je u odličnoj formi, odigrali su izvanredno u Beogradu, takođe i meč u Istanbulu protiv EFES-a. Znamo se jako dobro, odigrali smo već četiri utakmice i svakako se dobro poznajemo.

Za pobedu u Zagrebu i prolazak u finale, crveno-beli će morati da odigraju vrlo kvalitetan meč:

– Treba da odigramo odličnu utakmicu, kako bi parirali Cedeviti i pobedili. To je tim koji je obezbedio plasman u TOP 16 i ozbiljan rival. Ponavljam, ovo je utakmica dva tima iz TOP 16 faze Evrolige. Tarens Kinsi je i dalje rovit, i nadam se da će do utakmice biti spremniji da pomogne ekipi.

Marko Simonović: – Očekuje nas nakon Malage najvažnija utakmica u sezoni. Jako,jako težak meč je pred nama, izuzetno kvalitetan protivnik. Svi su videli kako je tekao prvi meč, sve je rešavano na jednu loptu i posle produžetak.Sada očekujem još težu utakmicu. Stvarno smo premoreni, puno energije smo potrošili u putovanjima i na ovim utakmicama, ali nadam se da ćemo uspeti da iznesemo i utakmicu u utorak, jer je mnogo važna” rekao je Marko Simonović podsećajući na podatak da će crveno-beli zaključno sa utakmicom u Krasnodaru preći preko 12 hiljada kilometara za samo 7 dana.

Crveno-beli su trenirali u nedelju uveče, imaće trening u vreme utakmice, a meč u Zagrebu igra se u utorak od 20 časova.

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама