Rukomet Rukomet/Izveštaji SDCZ

Poraz u Kaću na kraju takmičenja

Izvor: Zvanični sajt SD Crvena zvezda

Rukometaši Crvene zvezde poraženi su u poslednjem 18. kolu Super lige Srbije na gostovanju protiv Jugovića u Kaću rezultatom 27:32 (12:16).

Utakmica nije imala takmičarski značaj, jer su crveno-beli ranije obezbedili prvo mesto i plasman u plej-of, dok će Jugović takmičenje nastaviti u plej-autu. Kaćani su konstantno imali prednost i na kraju su zasluženo stigli do trijumfa na krilima raspoloženih strelaca Nemanje Beloša i Strahinje Travara, koji su zajedno postigli 21 od 32 gola svog tima uz fenomenalnog golmana Dejana Milosavljeva, koji je imao veliki broj uspešnih intervencija.

Domaći sastav je bolje počeo utakmicu, da bi gosti iz Beograda stigli do izjednačenja (3:3) pogotkom Dejana Babića u šestom minutu. Rukometaši Jugovića su nakon toga zaigrali još bolje i preko najboljeg strelca lige Beloša poveli sa +4 (8:4). Odgovorili su i crveno-beli šest minuta pre kraja prvog dela igre, kada su prepolovili zaostatak pogotkom Darka Todorovića i prišli na 7:9.

Međutim, ekipa Jugovića se ponovo razigrala zahvaljujući ubitačnom tandemu Travar-Beloš, koji je rešetao mrežu sa svih strana za osetnih +5 (14:9). Lider na tabeli je u finišu prvog poluvremena uspeo da malo ublaži zaostatak i pogotkom Mladena Šotića smanji na 12:16 posle prvih 30 minuta.

U nastavku je domaći tim sigurnom igrom čuvao prednost koja nije padala ispod tri gola razlike. Travar i Beloš su ponovo bili u svom elementu. Crveno-beli nisu imali odgovor za njihovu igru, a u napadu učinak raspoloženog Dragutinovića nije bio dovoljan za eventualno dostizanje rivala i preokret. Upravo Dragutinovićevim sedmim pogotkom gosti su na oko tri minuta pre kraja stigli na -3 (25:28), ali za veliki preokret nije bilo dovoljno snage, jer je Jugović golovima Kurteša i Travara ubrzo pobegao na pet razlike i mirno priveo meč kraju.

Najefikasniji u Zvezdinim redovima bio je Aleksandar Dragutinović sa sedam pogodaka, dok su se po pet puta u strelce upisali Mladen Šotić i kapiten Darko Todorović. Najbolji strelac meča bio je Nemanja Beloš sa 13 golova, dok je Strahinja Travar osam puta bio precizan.

JUGOVIĆ – CRVENA ZVEZDA 32:27 (16:12)

Kać – Dvorana: SC Hram. Gledalaca: 1000. Sudije: Ivan Mošorinski (Novi Sad) i Aleksandar Pandžić (Zrenjanin). Isključenja: Jugović 10, Crvena zvezda 6 minuta. Sedmerci: Jugović 2 (1), Crvena zvezda 4 (4).

JUGOVIĆ: Seleši 1, Žikić, Vrgović 2, N. Kurteš, Lisica, Stejin 3, Karan, Vještica 1, Andrić, A. Kurteš 3, Kočić, Milosavljev, Ratković 1, Beloš 13 (1), Travar 8, Marić.

CRVENA ZVEZDA: Janketić, Šotić 5, Bojičić 2, Radosavljević 3, Dragutinović 7 (3), Gačević, Stolić, Antelj, Milosavljević, Zlatanović, Todorović 5, Nikolić 1, Mandić 1, Babić 1, Kljajić 2 (1), Leovac.

Crveno-beli su takmičenje u Super ligi Srbije završili na prvom mestu sa učinkom od 13 pobeda, dva remija i tri poraza, gol razlikom 501:470 i 28 osvojenih bodova. Sutra od 16 časova će se u Sportskoj hali “Slana bara“ u Novom Sadu održati žreb za takmičenje u plej-ofu nakon čega će biti poznat raspored u 10 kola tokom kojih će se Crvena zvezda, Vojvodina, Spartak, Metaloplastika, Sloga i Partizan boriti za šampionsku titulu.

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama