СДЦЗ Хокеј

PORAZ ZVEZDE U FINALU

Autor: CZBG, Milan P.

U okviru četvrte utakmice finala hokejaškog prvenstva Srbije, Partizan je dočekao Crvenu zvezdu. Naši hokejaši doživeli su poraz u produžetku, nakon zlatnog gola kapitena Partizana, Marka Milovanovića. Golove za crno-bele, pored Milovanovića, postigli su Antonov i Žukov, dok su za ekipu Crvene zvezde strelci bili Kerezović i Markelov.

Prilično su rezervisano i oprezno ušli u meč večiti rivali. Ako izuzmemo nekoliko poluprilika koje su stvorili crveno-beli, možemo reći da je u prvih nekoliko minuta utakmice akcenat uglavnom bio na odbrani. Na isteku 12. minuta viđena prva stoprocentna šansa za Crvenu zvezdu. Nakon kraće razmene pasova, stvorila se gužva pred golom Partizana. U šansi se našao David Sefič, koji je šutirao iskosa sa desne strane, ali je Trifonov iz ovog duela izašao kao pobednik. Imali su crveno-beli čak dva puta igrača više u toku prvog dela igre, ali nikako nisu uspevali da pronađu odgovor na pokretljivu i stabilnu odbranu svog rivala. Pokušavali su Dominik Crnogorac i Pavel Popravka da šutevima iz daljine savladaju Trifonova, ali je čuvar mreže crno-belih potvrdio da se nalazi u odličnoj formi. Mnogo su nebranjenog prostora ostavljali bekovi crveno-belih, pa su to pokušali da iskoriste hokejaši Partizana. Oni su, kao i prethodnim utakmicama, svoje šanse uglavnom tražili iz kontranapada. Najbolju priliku u ovom delu igre crno-beli imali su tri minuta pre kraja prve trećine. Prkušanin i Milovanović su odigrali dupli pas, nakon čega se kapiten Partizana našao sam pred Hričinom, ali je golman Zvezde sačuvao svoju mrežu netaknutu. Samo minut nakon toga ponovo je zapretio Partizan. Pavle Ogrizović je, nakon odličnog driblinga, imao kolosalnu priliku da dovede svoju ekipu u vođstvo, ali je Hričina opet sačuvao svoju mrežu. To je ujedno bila i poslednja akcija, pa je na kraju prve trećine rezultat bio 0-0.

Mnogo bolja i sadržajnija bila je druga trećina. Viđena je brža i konkretnija igra Crvene zvezde, što se nakon 40 minuta igre i isplatilo. Treba napomenuti i da je ovu četvrtinu krasila i mnogo agresivnija igra. Bilo je i mnogo žestokih duela, karakterističnih za ovaj sport, pa su sudije imale pune ruke posla. Na samom početku viđena je najizglednija prilika za Zvezdu. Pavel Popravka se, nakon šuta Dominika Crnogorca, našao u prilici da iz neposredne blizine savlada Trifonova, ali je rezultat ostao 0-0. Narednu šansu za vođstvo imali su crveno-beli u 7. minutu. David Sefič je svojim driblinzima nanizao nekoliko igrača Partizana, lepo pronašao Petra Novakovića, koji je šutirao direktno u Trifonova. Dodatno su Zvezdini oklopnici pojačali pritisak u tim trenucima, što je rezultovalo novom fantastičnom šansom. U glavnoj ulozi bio je opet Petar Novaković. Sefič je ponovo uputio upotrebljiv pas, ali je mladi napadač crveno-belih brzopleto reagovao i propustio priliku da se upišu u strelce. Nastavili su da nižu prilike hokejaši Zvezde. Trifonov je u 17. minutu napravio pogrešnu procenu, nije video gde se pak nalazi, pa je gol Partizana ostao prazan. Ipak, ova greška golmana Partizana prošla je nekažnjeno. Pritisak i upornost isplatili su se Crvenoj zvezdi na samom kraju trećine. Izvanredan pas u sredinu uputio je Pavel Popravka. Na pravom mestu bio je Kerezović, koji je bez većih problema savladao Trifonova.

U poslednjem periodu borba na ledu dostigla je svoj vrhunac. Crno-beli su došli do izjednačenja na početku ovog dela igre. Grešku igrača Zvezde u neutralnoj trećini iskoristio je Anton Žukov. Ruski internacionalac je krenuo u munjevit kontrapanad i savladao, danas veoma raspoloženog, Hričinu. Preuzela je, posle izjednačujućeg pogotka, inicijativu Crvena zvezda, ali nisu uspeli crveno-beli da stvore ozbiljnije prilike. Jedina, vredna pomena, je bila šansa Dimitrija Markelova, koji tada nije uspeo da savlada Trifonova. Kako obično biva, kada se inicijativa ne kruniše pogotkom, uglavnom dođe kazna. Preokret Partizana upotpunio je Jevgenij Vlasov. Izveo je hokejaš Partizana pravu majstoriju i savladao Petera Hričinu. Puni samopouzdanja, nakon vođstva, opet su zapretili crno-beli. Mogao je Marko Milonovanović već tada da, nakon prododa Jankovića, reši finalnu seriju, ali je Hričina ostavio Zvezdu u životu. Delovalo je u tim trenucima da je Partizan rešio pitanja prvaka. Da tako ne bude pobrninuo se Dimitrij Marlekov. Napadač Zvezde je postigao vrlo efektan pogodak i vratio Zvezdi nadu da može da produži finalnu seriju. Do kraja trećine nije bilo promene rezultata. U produžetku viđena je jedna šansa, ali dovoljna da Partizan stigne do gola i titule. Marko Milovanović postigao je zlatan pogodak i time odveo svoju ekipu do još jedne titule prvaka Srbije.

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама