SDCZ Hokej

Nedelja – dan za popravni i produžetak nade

Autor: CZBG

Hokejaši Crvene zvezde bore se za titulu prvaka Srbije (protiv Partizana) koju nisu osvojili punih 10 godina. Sve je ove sezone bilo podređeno tom cilju. Dovedena su dobra pojačanja, radilo se ozbiljno sa mlađim igračima, a neki su tu već i duže od jedne sezone, pa je bilo za očekivati da će spoj mladosti i iskustva biti dobitna kombinacija.

I sve je nekako išlo po planu. U regularnom delu sezone Zvezda je dva puta savladala večitog rivala, plus još jednom u pripremnoj utakmici. Igrali su naši hokejaši i SLO ligu kako bi stekli što više sigurnosti i samopouzdanja pred one najvažnije mečeve. Pred samu finalnu seriju odigrana su i dva jaka kontrolna meča protiv Ferencvaroša i Olimpije. Svi su, u crveno-belom taboru, zaračili optimizmom i bili su gotovo sigurni da je titula na dohvat ruke.

A onda je krenuo plej-of i stvari su, kako sada izgleda, malo izmakle kontroli. Naime, već u prvom susretu videlo se da su naši oklopnici ušli nervozno i dekoncentrisano u meč, pa je ekipa Partizana lako povela sa 2:0. Tada se naši igrači bude i pokazuju da imaju dovoljno kvaliteta da savladaju renomiranog protivnika, i okreću ćurak na svoju vodenicu – 3:2. Međutim, nekoliko grešaka (što naših hokejaša, što sudija) čine svoje i Partizan dobija prvi finalni susret sa 5:4.

Nije to demoralisalo naše oklopnike, mada i u drugom susretu stvari ne idu kako treba u prvoj trećini. Ipak, u ovom meču, naši oklopnici su bili mnogo agresivniji i agilniji, što se videlo i po broju udaraca na gol protivnika (54:21), ali je Partizan na golu imao sjajnog Trifonova koji je sprečio Zvezdine hokejaše da dođu do ubedljivije pobede – utakmica završena pobedom Zvezde 5:3.

Ispostaviće se da je upravo Trifonov i u trećem susretu bio ključ uspeha Partizana, mada je zaista bilo neshvatljivo da su Zvezdini hokejaši odigrali baš tako slabu utakmicu – 6:1 za Partizan. Jednostavno, ništa nije funkcionisalo. Nije da naši momci nisu imali prilika i kod rezultata 0:0 i 1:0 za Partizan, ali pak nije hteo u gol. Naravno, kada ne iskoristite svoje prilike uvek sledi kazna. Ona je ovog puta bila brutalna, ali ne možemo reći da je Partizan bio toliko dobar, koliko su naši momci odigrali katastrofalno loše, pre svega u odbrani.

Ne želimo ovom prilikom da se bavimo bilo kakvim uzrocima te loše igre, jer već u nedelju sledi novi susret u kojem naši igrači trebaju da ulože sve napore i pokažu da poseduju kvalitet potreban da se savlada Partizan, te da se obezbedi peta utakmica i pokuša osvojiti titula. Mi znamo da oni to mogu. Videlo se to ove sezone u svakom (osim poslednjem) susretu. Igrači, zajedno sa trenerom Milinkovićem, moraju da pronađu taj unutrašnji poriv koji će od njih učiniti ratnike koji se bore za goli život – za pobedu, za titulu, za slavu!

A na nama, navijačima Crvene zvezde, je da dođemo u ledenu dvoranu Pionir, i nadglasamo komšije i pružimo punu podršku ovim momcima, jer je zaista zaslužuju.

SVI NA HOKEJ!!!

Utakmica se igra 20, marta (nedelja) od 17:30 u ledenoj hali Pionir.

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama