Фудбал Фудбал/Извештаји и анализе

Crvena zvezda – Spartak 4:0 (1:0)

Izvor: Zvanični sajt FK Crvena zvezda

23. pobeda u nizu!

Stadion: „Rajko Mitić“
Gledalaca: 12.173
Sudija: Nenad Đokić (Užice)
Strelci: Ibanjez u 45′ (pen) i 65′ (pen), Ristić u 47′ i Vieira u 58′.

Crvena zvezda: Kahriman, Petković, Luković, Edson, Ibanjez, Le Talek, Donald, Ristić, Katai, Srnić, Vieira.
Rezerve: Supić, M. Stojanović, Rendulić, Anđelković, Babunski, Gavrić, Sikimić.

Spartak: Janošević, Jočić, Kovačević, Jondić, Šljivić, Antonić, Torbica, Milić, Novaković, Milošević, Mrkela.
Rezerve: Mirković, Ivanović, Ilić, Makarić, Branković, Tomić, Mudrinski.

Na putu ka izjednačavanju klupskog rekorda od 23 uzastopne pobede, fudbalerima Crvene zvezde našao se Spartak iz Subotice. Trener Miodrag Božović na teren je poslao „dobitnu kombinaciju“ s tim što je još uvek rovitog Marka Grujića zamenio Mihailo Ristić. Gosti sa severa Srbije takođe su sa puno motiva ušli u ovaj meč. U poslednje vreme tim ruskog stručnjaka Černiševa beleži dobre rezultate i vredno skuplja bodove kako bi i sledeće sezone bio učesnik najkvalitetnijeg domaćeg takmičenja.

Nalik ranijim susretima, crveno-beli utakmicu nisu započeli u jakom ritmu, već su se opredelili na strpljivo pritiskanje rivala i čekanje greške. U prvih 20-ak minuta u tome nisu uspeli, prvenstveno zbog dobrog odbrambenog bloka Subotičana. Štaviše, u prvoj polovini prvog poluvremena Spartak je bio konkretniji i u tim trenucima stvorio dve ozbiljne prilike. Prvi pokušaj na drugoj strani terena igrači Crvene zvezde napravili su u 18. minutu kada je Katai u svom stilu nanizao dva protivnička fudbalera, došao do zone šuta, ali je njegov udarac bio isuviše mlak. Najbolju priliku najtrofejniji srpski klub stvorio je sedam minuta kasnije, kada se najbolji strelac Vieiranašao u situaciji „jedan na jedan“ sa golmanom Janoševićem, ali je nepotrebnim driblingom sam sebi zakomplikovao situaciju i šansa je otišla u nepovrat. U samom finišu prvog dela crveno-beli su pojačali ritam. Ristić je pokušao iz daljine, lopta je otišla preko gola, a nedugo zatim i Edsonnakon kornera. Proticale su poslednje sekunde 45. minuta kada se Hugo borio, borio i izborio za poziciju u šesnaestercu gostiju, uputio je udarac, ali je loptom na putu ka golu igrao jedan od defanzivaca Spartaka, pa je sudija Nenad Đokić pokazao na belu tačku. Siguran izvođač najstrože kazne bio je Ibanjez koji je tako nastavio svoju golgetersku seriju.

Vođstvo u samom finišu svakako je skinulo breme sa leđa izabranicima Grofa Božovića. Nedugo nakon polaska sa centra, crveno-beli su uspeli i drugi put da zatresu mrežu. Aleksandar Kataije uposlio Mihaila Ristića koji je ušao u kazneni prostor, i iskosa sa leve strane precizno šutirao i povisio prednost. Odlična partija Ristića, koji se danas našao u startnoj postavi. Crvena zvezda je utakmicu rešila u prvom delu drugog poluvremena. U 58. minutu, Donald je visoko napred presekao dodavanje Subotičana, uposlio u prostor Huga Vieiru koji koristi priliku i svom nizu od sedam vezanih utakmicama na kojima je postigao gol, dodaje i ovu utakmicu. Pobednik je i definitivno odlučen u 65. minutu kada je Ibanjez po drugi put sa bele tačke matirao golmana Spartaka. Prethodno je Vieira oboren nakon jednog od prepoznatljivih solo prodora.

Do kraja utakmice, Miodrag Božović je u igru uveo Davida Babunskog, mladog Miloša Stojanovića i Predraga Sikimića. Ipak, poslednjih petnaestak minuta kao da se samo čekao poslednji zvižduk glavnog arbitra, pa je bilo i nešto više grešaka na obe strane, a lako su Subotičani mogli i do počasnog pogotka, da su imali više sreće i koncentracije u završnicama svojih napada. Crvena zvezda je nastavila strahoviti niz pobeda koji je sada dostigao broj 23, što je izjednačenje klupskog rekorda!

Narednu utakmicu Crvena zvezda igra već za tri dana, protiv Novog Pazara u istoimenom gradu.

[youtube id=”9qrW6mDOdxA”]

Foto galeriju sa današnjeg susreta možete da pogledate OVDE.

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама