Кошарка Кошарка/Вести СДЦЗ Хокеј

Hokejaši u pohodu ka tituli, košarkaši ka Top 8 fazi EL

Autor: CZBG

Danas (petak, 18. mart) naši hokejaši i košarkaši igraju izuzetno važne utakmice.

Naime, kao što vam je verovatno već poznato, crveno-beli oklopnici vojuju bitku sa večitim rivalom, Partizanom, za titulu prvaka Srbije koju nisu osvojili već punih 10 godina. Finalna serija plej-ofa se igra do tri dobijene utakmice, a trenutni skor je 1:1. Prvu utakmicu je dobio Partizan, a onda su crveno-beli hokejaši uzvratili i pobedili u drugoj utakmici 5:3.

c2be3493ce42ee658842d93c6d54529d_M

Zaista smo imali prilike da gledamo odličan hokej i nadamo se da će tako biti i večeras u ledenoj dvorani Pionir (17:45, prenos na Arenasport od 17:30). Naši oklopnici su spremni za ovaj susret i ukoliko večeras pobede, već u nedelju će imati priliku da podignu pehar. To sigurno neće biti lako, ali naši igrači odišu sa velikim optimizmom i samopouzdanjem, i verujemo da su kadri da ovu sezonu završe na najbolji mogući način.

Sa druge strane, košarkaši Crvene zvezde Telekom igraju u Šapniji, u okviru 11. kola Top 16 faze Evrolige, protiv Unikahe(najava).

SQaomsD

Naši košarkaši ove sezone imaju zaista zapažene rezultate u Evroligi i na korak su da osiguraju plasman u Top 8 fazu ovog takmičenja. Crveno-beli imaju skor od 6 pobeda i 4 poraza, dok Unikaha ima 3 pobede i 7 poraza i izgubila je gotovo sve šanse da se plasira u naredni krug.

Raspored naših košarkaša zaista nije lagan. Prošlo kolo Zvezda je imala jedan iscrpljujući meč protiv Panatinaikosa, a odmah posle toga i prvu utakmicu polufinalne serije ABA lige protiv Cedevite. Odmah posle večerašnje utakmice naši momci putuju u Zagreb (druga utakmica polufinalne serije protiv Cedevite), a onda u daleku Rusiju na megdan Lokomotivi Kubanj.

Ipak, ova utakmice u Malagi može puno toga da okrene na Zvezdinu vodenicu. Pobedom bi naši momci gotovo sigurno obezbedili plasman u Top 8 fazu renomiranog takmičenja, i samim time bi sa velikim sampouzdanjem ušli u susret protiv zagrebačke Cedevite, a i mnogo opuštenije bi mogli da odigraju u Krasnodaru protiv Lokomotive.

Kao i hokejašim, tako i našim košarkašima želimo puno uspeha večeras. Utakmica se igra od 20:45, a prenos ide na kanalima Sport kluba.

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама