Одбојка Одбојка/Вести Одбојкашице СДЦЗ

Vizura povela u četvrtfinalu

Izvor: Zvanični sajt SD Crvena Zvezda

Odbojkašice Crvene zvezde doživele su ubedljiv poraz na startu četvrtfinalne serije plej-ofa Viner Štetiše Super lige od Vizure rezultatom 3:0, po setovima 25:10, 25:9, 25:23.

Crveno-bele su prva dva seta izgubile veoma lako, da bi u nastavku ipak uspele da izbore koliko-toliko častan poraz.

Furiozno je krenula ekipa Željka Tanaskovića i odmah nagovestila da neće dozvoliti bilo kakvo iznenađenje u „Vizuri”. Početnih 6:2, ubrzo je prešlo u „plus deset” (15:5), a „ajkulice” je visoka prednost dodatno motivisala na još bolju igru, pa je za 18 minuta bilo ubedljivih 25:10!

Odlična igra domaćeg sastava viđena je i u nastavku. Ubedljivih 8:2 nagovestilo je novi ubedljiv poraz crveno-belih, koje nisu imale rešenja za odličnu igru Vizure.

Ponovo je domaćim odbojkašicama bilo dovoljno 18 minuta za set, pa je već tada bilo jasno da je Zvezda daleko od bilo kakvog iznenađenja.

Naše odbojkašice su došle do daha u trećem setu. Ipak, iako su crveno-bele uspele da održavaju priključak, Vizura je sve do završnice imala 3-4 poena prednosti, kada je blagi pad koncetracije omogućio Zvezdi da spasi tri meč lopte (24:23), ali ne i da izbegne poraz.

Jedina dvocifrena u timu Mirjane Musulin bila je Katarina Marinković sa 11 osvojenih poena. U domaćem sastavu istakla se Jovana kocić sa 14 poena.

Vizura je povela sa 1:0, a plasman u polufinale plej-ofa obezbediće ekipa koja prva stigne do dve pobede u četvrtfinalnoj seriji. Druga utakmica se igra u subotu 19. marta od 20 časova kada će domaćin biti Crvena zvezda u dvorani USC Voždovac.

Vizura – Crvena zvezda 3:0 (25:10, 25:9, 25:23)
Dvorana: SC „Vizura”. Gledalaca: 150. Sudije: B. Jovanović (Beograd), S. Simić (Obrenovac). Trajanje meča: 60 minuta.
VIZURA: Kocić 14, Lozo 9, Aleksić 10, Ranković 10, Čikiriz 9, Ćirović 8, Stepanović (libero), Miljević, Veselinović, Matović, Dimić, Zlatković. Trener: Željko Tanasković.
CRVENA ZVEZDA: Sekulić 1, Čanak 2, Marinković 11, Radmilović 4, Jakšić 3, Milenković 6, Zlatić (libero), Lekić 5, Rosić, Brđović, Bukilić, Ašonja. Trener: Mirjana Musulin.

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама