Кошарка Кошарка/Вести

Radonjić: Važnost meča je bila velika

Izvor: Zvanični sajt SD Crvena Zvezda

Košarkaši Crvene zvezde Telekom poveli su sa 1:0 u polufinalnoj seriji pobedom nad Cedevitom posle produžetaka 97:88

U pravom evroligaškom obračunu šampiona i vicešampiona regionalnog takmičenja, crveno-beli su uspeli da trijumfuju pred svojim navijačima koji su do poslednjeg mesta ispunili halu “Aleksandar Nikolić” i time po ko zna koji put pokazali lojalnost prema svom klubu. Nakon meča u izuzetno posećenoj konferenciji, pred novinare su izašli Marko Gudurić i trener Dejan Radonjić.

Marko Gudurić:

“Hteo bih da čestitam svojoj ekipi na velikoj pobedi. Teška utakmica, kao i svaka sa Cedevitom, prava evroligaška. Milsim da smo pre pada pri kraju prvog poluvremena uspeli da se dignemo i uđemo sa manjim zaostatkom u nastavak. Posle smo bolje zaigrali i na kraju ušli u neizvesnu završnicu i uspeli da trijumfujemo. Ova pobeda ne mora ništa da znači, čeka nas teška utakmica u Zagrebu.”

Dejan Radonjić:

“Naravno da u serijama koje se igraju na dve dobijene, važnost prvog meča je veća. Generalno u plej ofu, prvi meč predstavlja veći pritisak za domaćina i toga smo bili svesni. Taj moj poziv je bio upravo iz razloga jer sam bio svestan situacije i težine našeg protivnika. Zahvalio bih se navijačima na fenomenalnom ambijentu i bez obzira na rezultat bili uz nas uvek, koji su bili konkretno uz nas i da zajedno svi odemo zadovoljni iz Pionira. Početak dobar uz veliki broj promašenih bacanja. Druga četvrtina, loša odbrana, bez obzira na veliki potencijal ekipe Cedevite. Dosta grešaka u osnovnim stvarima, što je Cedevita iskoristila i sa vecom razlikom ušla u treću četvrtinu. Cedevita je iskusno držala situaciju, i naše stizanje rezultata su odbijali sa dobrim momentima do neizvesnoti u zadnjoj četvrtini, gde je Pulen preuzeo odgovornost i fenomenalnim napadačkim talentom proizveo situaciju da su došli do momenta da u neizvesnoj zavrsnici promašimo bacanje i damo mogućnost da dođu do lakih poena. Potom naš koš i branjenje zadnjeg napada što je dao rezultat. U produžetku dobra reakcija u oba pravca, i uz veliku razliku bez bojaznosti smo priveli meč kraju. Čini mi se da se svi osećaju kao ja, ovako srećno. Ja na drugi način pokazujem emocije , ali takav sam kakav sam. 1:0, sutra se spremamo za Malagu, težak put posle ovakvog meča. Možete da procenite koliko će biti teško. Realno je da procenite da će biti tako. Ako se ne varam, ekipa koja je 12 puta zaredom ulazila u Top 16, i domaći teren i sve što sam rekao , iz dobre atmosfere izlaze i dve pobede u Evroligi. Potom ide meč u Zagrebu za koji moramo dobro da se spremimo jer je Cedevita bila odlična. Nadam se da Tarens nije ozbiljnije povređen, i nadam se da ćemo kompletni otići u Malagu. Ne kažem da je bez opterećenja, jer ne treniramo bez opterećenja.”

Drugi meč polufinalne serije igraće se 22. marta u Zagrebu.

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама