СДЦЗ Хокеј

Kako su pobedu nad Partizanom videli Ignjatovič, Hričina, Sefič, Vukićević, U. Novaković i Cvik

Autor: CZBG

Hokejaši Crvene zvezde su u jučer savaladali ekipu Partizana, u drugoj utakmici finalne serije plej-ofa, sa 5:3. Zaista je viđen odličan hokej u ledenoj dvorani Pionir. Izveštaj sa ovog susreta možete da pročitate OVDE, a izjave trenera, potpredsednika kluba i nekih igrača OVDE.
Danas vam prenosimo utiske Ignjatoviča, Hričine, Sefiča i Cvika. Pročitajte šta su rekli za naš sajt.

 

Božidar Ignjatovič:

Današnja utakmica je bila jako važna za nas. Bili smo motivisani i gladni za pobedom što se videlo i na terenu. Očigledno smo bili bolji u igri 5 na 5, i na kraju smo uzeli pobedu i izjednačili seriju u finalu na 1:1. Srećan sam da sam učestvovao u ovoj pobedi i da sam mogao da se radujem za svaki naš gol, a na kraju i za pobedu.

A naravno da imamo inspiraciju zahvaljujući našim klincima koji nas podržavaju. Ne daju se grobarima i navijaju tokom cele utakmice za nas.

Peter Hričina:

Ovo je bilo bolje veče. Imali smo mnogo više šansi za gol, a svi su igrali pametno i dali su sve od sebe. Popravka je dao 4 gola što je fantastično i moram reći da je izuzetno važno imati igrača u ekipi poput njega. Za mene je ovo bila veoma teška utakmica jer nisam imao toliko posla, a opet su sve to bili teški udarci. Zaista se trudim da budem skoncentrisan 100% i da pomognem ekipi u svakom trenutku.

Andrej Cvik:

Ova utakmica je bila nešto što smo mi jednostavno morali da dobijemo da bismo se vratili u trku za titulu. U svlačionici nije bio naglasak na tome, ali smo svi u glavama znali šta treba da radimo i to se videlo od prvog minuta na ledu. Postavili smo svoj tempo i našu igru. Blagi pad koncentracije na kraju prve trećine nas nije opterecivao, to se dešava u hokeju. Verovali smo u našu taktiku i rezultat je došao. Mogu da kažem da je ekipa odigrala veoma disciplinovano kroz sva tri perioda utakmice. A što se tiče sledeće utakmice, to je novi dan, mogu samo da kažem da nećemo dozvoliti kiks kao u prvoj utakmici ove finalne serije. Imamo momentum, imamo volju, dobru atmosferu u svlačionici izmedju igrača i razmišljamo pozitivno. Uradićemo sve što je potrebno da uzmemo titulu ove godine, ne osvrćemo se na prethodne dve utakmice nego smo fokusirani na svoju igru u petak.

David Sefič:

Juče smo dobili prvu utakmicu u seriji. Pre utakmice nosili smo se sa pritisakom, nismo smeli da izgubimo drugu utakmicu za redom, skupili smo se kao ekipa i odigrali jednu dobru utakmicu. Sad smo vratili samopouzdanje koje puno znači. Ali to je sad već iza nas. U glavama nam je već utakmica u petak. Ako budemo imali malo isključenja i ako budemo mi diktirali ritam sa puno klizanja, onda imamo dobre šanse da dobijemo tu treću utakmicu.
U nastavak serije ulazimo sa puno optimizma i samopouzdanja.
Luka Vukićević:
Rekao sam da smo kvalitetnija i disciplinovanija ekipa. To je publika mogla da vidi i u prvoj i u drugoj utakmici. Niko od nas nije očekivao da ćemo pobediti sa 3:0 u seriji, pa je morao da se dogodi taj poraz. Možda je čak i bolje što je došao u prvoj utakmici. Već u drugoj utakmici smo pokazali sve naše kvalitete. naš rad i našu timsku igru. Pobedili smo Partizan koji nije znao šta se dešava na terenu. Naravno da nije kraj, ali mislim da je u petak naša pobeda i da smo još korak bliži tituli. Zahvalio bi se navijačima koji su nas podzali!
Uglješa Novaković:
Usli smo u utakmicu sa imperativom pobede, psihički spremniji. Bili smo agresivniji u napadu i čvršći u odbrani. Treću trećinu smo odigrali disciplinovano i smireno. Nismo dozvolili iznenađenja. U narednim utakmicama očekujem naš još veći pritisak i inicijativu igre. Imamo dovoljno snage da klizamo svih 60min.

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама