СДЦЗ Хокеј

Hokej: Moćna Zvezda srušila Partizan – 5:3

Autor: CZBG, Kapin D.

U ledenoj dvorani Pionir, u 2. utakmici finalne serije plej-ofa, hokejaši Crvene zvezde savladali su večitog rivala, hokejaše Partizana, rezultatom 5:3 (1:2, 3:1, 1:0). Videli smo zaista odličan hokej. Prštalo je sve na ledenoj ploči dvorane Pionir. I jedni i drugi su pokazali veliko zalaganje i želju da osvoje titulu prvaka Srbije. Nekako se dalo primetiti da su Zvezdini hokejaši ipak imali malo veći pritisak na svojim plećima, a za to su postojala dva velika razloga – prvi je to što već punih 10 godina Zvezda čeka titulu, a drugi jer su prvu utakmicu izgubili i tako sebe doveli u situaciju da moraju da ulože i poslednje atome snage kako bi pobedili zahuktali Partizan.

Počela je utakmica po prilično mirno, ali nakon prvog paver-pleja za Partizan, utakmica je dobila na dinamici. Počeli su hokejaši Zvezde brže da kližu i stvaraju šanse pred golom protivnika, ali je nakon 10 minuta rezultat i dalje bio 0:0.

Na 6:39 pred kraj prvog perioda Zvezda je imala igrača više. Šutirali su naši igrači nekoliko puta na gol Partizana, ali je Trifonov branio sve.

Ipak, na 3 minuta pred kraj prve trećine i velikog pritiska na gol Partizana, kapiten Pavel Popravka pogađa mrežu Trifonova i Zvezda vodi 1:0.

Nije vodstvo crveno-belih trajalo dugo. Partizan je zaista predivnim golov Filipovića izjednačio na 1:1. I odmah nakon toga, nakon što Sefič nije iskoristio veoma izglednu situaciju pred golom Partizana, Brkušanin donosi vodstvo crno-belima 1:2.

Ne možemo reći da je ovo vodstvo Partizana bilo zasluženo, jer je Zvezda uputila čak 20 šuteva na gol Trifonova, dok su crno-beli uputili svega 8. Ali golman Partizana je bio nepremostiva prepreka za naše hokejaše. Odbranio je 19 udaraca i tako sprečio Zvezdine hokejaše da na prvu pauzu odu sa prednošću.

Druga trećina je krenula takođe žustro, i odmah na početku Zvezda je iznudila igrača više. Ali nakon velike greške naših hokejaša, sevnula je kontra Partizana ali je prečka spasila gol Hričine. Nakon toga Partizan je imao ponovno 100% šansu, a odmah u sljedećem napadu umalo da Zvezda izjednači.

U 6. minutu druge trećine Markelov je imao veliku šansu koju nije iskoristio, ali odmah nakon toga kapiten Pavel Popravka uspeva da postigne pogodak i izjednači na 2:2. Šutirao je Markelov, Trifonov ponovno odrbanio, ali se pak odbio do Popravke koji je pogodio mrežu Partizana.

Na 11 minuta i 25 sekundi do kraja druge trećine fantastična šansa za Lukaša Klimu, ali sve što je iznudio je igrač više za Zvezdu. I nakon odličnog napada i fantastične asistencije Sefiča, Klima pogađa mrežu Trifonova i Zvezda vodi 3:2.

Nakon što je Dominik Crnogorac zaslužio isključenje, Žukov, 6 i po minuta do kraja drugog perioda, postiže gol za izjednačenje – 3:3.

A onda, na 5 minuta do kraja 2/3, Markelov odlično asistira našem kapitenu Popravci, koji postiže svoj 3. pogodak za vodstvo Zvezde 4:3. Tim rezultatom je i završen drugi period.

Brojke su i nakon druge trećine govorile u korist Zvezdinih oklopnika. Naši momci su uputili 38 šuteva na gol protivnika, dok su crno-beli to uradili samo 13 puta. Ipak, dominantna figura je i dalje bio golman Partizana, Trifonov, koji je odbranio 34 udarca na svoj gol.

Na početku poslednje trećini Zvezda propušta fantastičnu priliku. Bjelogrlić ne koristi šansu 1 na 1 sa Trifonovom. Odmah posle toga Cvik propušta fantastičnu priliku da Zvezdi donese dva gola prednosti.

Dvanaest minuta pred kraj utakmice ponovno Bjelogrlić ima odličnu priliku, ali Trifonov brani, a odmah posle toga Sefič šutira, ali pak neće u gol. A onda nakon velikog pritiska naših hokejaša Kerezović šutira, Trifonov opet brani, ali odbijeni pak prihvata kapiten Pavel Popravka i postiže svoj 4. gol za 5:3. Ori se Zvezda, Zvezda ledenom dvoranom Pionir.

Igralo se zaista dinamično. Zvezda je bila malo opreznija i to s razlogom, jer je pobeda u ovoj utakmici bila imperativ. Tri minute pred kraj utakmice Zvezda ima čistu kontru 3 na 1 koju ne koristi Markelov, a u kontranapadu hokejaši Partizana su umalo kaznili taj promašaj. Ipak je Hričina bio na visini zadatka.

Do kraja utakmice nije bilo golova tako da je Zvezda izjednačila u seriji na 1:1. Moramo naglasiti da statistika zaista govori o tome koliko su naši oklopnici hteli pobedu u ovom meču. Čak 54 šuta na gol protivnika (21 igrača Partizana) najbolje govori o tome. Ipak, moramo istači i fantastičnog golmana crno-belih, Trifonova, koji je odbranio čak 49 udaraca na svoj gol.

Utakmicu je sudio slovenačiki par koji je odlično obavio svoj posao.

Sledeća utakmica na programu je u petak 18. marta, od 17:45 časova.

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама