SDCZ Hokej

Hokej: Izjave trenera, igrača i potpredsednika nakon večerašnje pobede nad Partizanom

Autor: CZBG

Nakon večerašnje utakmice i pobede nad Partizanom od 5:3, evo šta je za naš sajt rekao trener Crvene zvezde, gospodin Milinković.

CZBG: Gospodine Milinkoviću, pre svega bih želeli da vam čestitamo na pobedi. Veoma važna utakmica, imali smo imperativ pobede, pa bih želeli da čujemo vaše utiske nakon meča?

Milinković: Hvala na čestitkama. Ova utakmica je, u principu, pokazala samo gde se mi nalazimo. Sve je bilo onako kako smo se dogovorili. Čak i za ta tri gola koja je Partizan, nažalost, dao, smo mi krivci. Ja sam svojim igračima rekao da smo mi postigli večeras osam golova. Iz nikakve igre smo im dozvolili da postignu tri laka gola. Još jednom smo demonstrirali da smo fizički spremnija, organizovanija, disciplinovanija ekipa. U trećoj trećini smo pokazali i nešto što je ipak naša slabija strana, to je iskustvo koje nam nedostaje. Imamo mlade igrače, ali su oni u trećoj trećini lepo odigrali, ušli su iskusno i čekali šansu za još jedan gol koji nam je nedostajao. To se na kraju i desilo. Jednostavno, mi želimo da nastavimo u ovom ritmu i to je to.

CZBG: I u prvom meču je delovalo da smo bili bolji, stvorili smo više prilika, ali ih nismo iskoristili. Da li se nešto promenilo u psihološkoj pripremi utakmice? Da li je to večeras donelo prevagu?

Milinković: Što se tiče psihološke pripreme, ja ne mogu sa njima mnogo da radim na tom planu. To su sve momci od 18. do 21. godine, izuzev par iskusnijih stranih igrača, koji su stariji. Vrlo je teško od tako mladih igrača očekivati u toku utakmice neku psihičku stabilnost. Mi smo i u prvom meču bili bolji, po meni. Smatram da je sudija u trećoj trećini napravio tri kardinalne greške, koje su nas koštale kontuzije mozga jednog igrača. U pojedinim trenucima smo igrali i sa dva igrača manje, zbog sudijskih grešaka, koje mogu da se vide na snimku. Uradili smo video analizu posle toga, videli smo gde smo grešili i gde smo dozvoljavali protivniku da stvora šanse. U ovoj utakmici je to drugačije izgledalo. Smatram da je ovo najbolja utakmica koju je moja ekipa odigrala ove sezone. Pokazali smo zrelost i disciplinu kao na pripremama u Sloveniji. Mislim da ćemo nastaviti u tom ritmu, jer kod nas nema umora. Željni smo pobeda i titule. Jedino što može da nam stane na put to su sudijske greške.

CZBG: Jeste li zadovoljni suđenjem na današnjoj utakmici?

Milinković: Meč ide direktno na Areni i snima se. Mi smo svaki snimak sa prvog meča dostavili hrvatskom i slovenačkom savezu da vide kakav su posao odradile njihove sudije. To ćemo uradilti i za ovaj meč, jer mi nemamo šta da krijemo. Drago nam je i voleli bi da svako pogleda ovaj meč, kako današnji, tako i onaj od petka i da donese svoj sud. Jednostavno, smatram da smo daleko spremnija i organizovanija ekipa i onda kada završimo utakmicu sa daleko većim brojem kazni, to onda stavlja veliki znak pitanja na suđenje. U prvom meču smo videli konkretne greške sudija, kako linijskih, tako i glavnog sudije.

CZBG: Kakva su vaša očekivanja u nastavku serije? Hoćete li biti nekih promena, kakvo je stanje u timu što se tiče zdravstvenog biltena?

Milinković: Bez obzira na tu povredu, David Sefič je igrao danas bez problema. Nije trenirao poslednja dva dana, pustili smo ga da malo odmori, pratili smo njegovo stanje. Mi imamo dugačku klupu i fizički spremne momke. Nemamo iskusne igrače, poput Partizana, ali smatramo da u hokeju rad i klizanje može da nadoknadi bilo kakav nedostatak iskustva. U petak ulazimo spremni u meč. Biće određenih promena u našem sastavu, to ćemo videti još u naredna dva, tri dana. Neke igrače ćemo malo odmoriti, nekima ćemo dati priliku. Spremamo iznenađenje za petak.

FOTO: STARSPORT
Foto: STARSPORT

Evo šta su za naš sajt rekli i igrači Crvene zvezde, kao i potpredsednik Jakovljević.

Na pitanje kako su videli ovu utakmicu i šta očekuju od narednih, kao i da li ih je motivacioni tekst našeg sajta ohrabrio i inspirisao pred ovu utakmicu, kažu:

Robert Sabadoš:

Jako nam je trebala ova pobeda da bi se vratili u naš ritam. Uspeli smo da ispravimo neke greške iz prethodne utakmice, ali opet je bilo nekih grešaka sa naše strane koje su rezultirale u korist Partizana. Ali na sreću, ovoga puta je suđenje bilo mnogo korektnije i samim time smo mogli više da se fokusiramo na našu igru, a ne na neke greške sudija. Bilo je naporno i sad zaboravljamo sve što se do sada desilo i idemo ispočetka. Spremamo se za novu borbu. Što se tiče tksta sa sajta, nisam video u svlačionici, ali sam ga pročitao na stranici. Zahvaljujemo se našim navijačima što nas bodre i što imaju poverenja u nas, čak i ako ovoga puta nisu mogli da prisustvuju u velikom broju. Puno nam znači njihova podrška. Samo neka tako nastave.

Petar Novaković:

Od prošlog izgubljenog meča u finalnoj seriji, ceo tim je počeo da radi zajedno, jer je svima jasno da titula treba da pripadne Crvenoj zvezdi. Promenili smo malo stil igre, i uz dosta truda uspeli da savladamo protivnika. Sjajan meč, kako za nas tako i za publiku. U sledećoj utakmici očekujem pobedu. Timu se vratio pobednički duh, sigurni smo u sledeču pobedu. Ovom prilikom bih takođe želeo da pozovem navijače Crvene zvezde da dođu u što većem broju i da podrže svoj tim.

Aleksandar Jakovljević:

Mislim da smo odigrali našu igru. Presing na njihovu odbranu je bio neophodan, jer smo znali da moramo da uhvatimo voz za nastavak plej ofa. Dosta smo rizikovali jer nismo promenili apsolutno ni jednog igrača (imali smo mogućnosti jer na klupi još uvek držimo Jačmenjaka i dva reprezentativna golmana, plus slovačkog internacionalca Mikuša), ali momci su insistirali da mogu da se revanširaju za poraz u prvoj utakmici, i zaista su dali sve od sebe da pobede! Bili smo aktivni, puno klizanja i požrtvovanja, kao i fantastična disciplina (malo isključenja).

Partizan mislim da nije imao fizičke snage da igra posle druge trećine, i mi smo mogli rutinski da održavamo prednost, pa čak i da je povećamo. Igrač utakmice je svakako Popravka sa 4 gola (juče je meni lično rekao da će dati tri, samo da ga pustimo da se na miru koncentriše, bez pritiska i puno priče). Sa velikim optimizmom sada očekujemo nastavak u petak, i potpuno sam uveren u trijumf na kraju serije!

Hteo bih da čestitam i protivniku na korektnoj borbi, i potpuno fer odnosu prema celokupnom ovom događaju koji nije bio ovoliko interesantan unazad deset godina! Bitno je da održimo zajedno atmosferu u sportskim okvirima, a mislim da smo na dobrom putu da to i ostvarimo.

Tekst sa vašeg portala je sigurno bio jedna od pokretačkih stavki. Trener je insistirao (ja takođe) da se pročita igračima i stručnom štabu, jer nam je bila neophodna psihološka motivacija.

Lukaš Klima:

Danas smo igrali mnogo bolje i tako trebamo i u petak. Imali smo manje isključenja i pokazali smo svoju snagu. Ako budemo igrali kako danas, ja verujem Da ćemo mi osvojiti titulu. Danas smo bili odlični!

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama