SDCZ Hokej

PORAZ NA POČETKU FINALNE SERIJE

Autor: CZBG

Hokejaši Crvene zvezde doživeli su poraz u prvoj utakmici finala plej-ofa. U Ledenoj dvorani ”Pionir” hokejaši Partizana su slavili rezultatom 5-4. Time je ekipa Partizana postigla prvu ovosezonsku pobedu nad momcima u crveno-belom i povela u finalnoj seriji 1-0. U ekipi Partizana golove su postizali Zubov, Ogrezović, te Raković, Filipović i Janković. Za Crvenu zvezdu strelci su bili Popravka, Sefič, Markelov i Klima.

Zvezdini oklopnici imali su u većem delu prve trećine inicijativu. Stvarali su šanse, pleli mrežu oko protivničkog gola, ali je realizacija izostala. Iskusni hokejaši iz komšiluka uspeli su da kazne promašaje pulena Nenada Milinkovića. Golovima Zubova i Ogrezovića došli su crno-beli do velike prednosti od dva gola razlike.

Potpuno druga slika viđena je na ledu u drugom delu igre. Ušli su hokejaši Crvene zvezde znatno koncentrisanije u ovaj deo meča i to se odrazilo na rezultat. Golovima Popravke i Markelova došli su crveno-beli do izjednačenja, a onda je David Sefič doneo prednost svojoj ekipi na maestralan način. Nakon fantastičnih finti, kojima je potpuno nadigrao odbranu Partizana, ostao je pribran u završnici i postigao prelep gol.

Za očekivati je bilo da Crvena zvezda nastavi u trećoj, tamo gde je stala u drugoj trećini. Međutim, poslednji period doneo nam je novi preokret. Ovoga puta na stranu Partizana. U vrlo kratkom periodu postigli su crno-beli dva gola (Ranković i Filipović) i time opet stekli prednost. Treba napomenuti i da je situacija kod izjednačujućeg gola bila, najblaže rečeno, sumnjiva. Naime, prilikom šuta pak nije prešao gol-liniju, ali je sudija ipak priznao pogodak. Nisu nakon toga posustali hokejaši Zvezde. Uspeli su crveno-beli golom Klime da dovedu utakmicu u egal, ali su komšije bile odlučnije i na kraju ipak zasluženo slavile. Anković je svojim golom postavio konačan rezultat: Crvena zvezda – Partizan 4:5. Pokušali su Zvezdini oklopnici da se vrate u utakmicu na sve načine, ali je rezultat ostao nepromenjen.

Priliku da zabeleže prvu pobedu u finalnoj seriji puleni Nenada Milinkovića imaće u ponedeljak od 17:30. Direktan prenos te utakmice obezbeđen je na kanalima televizije Arena sport.

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama