Fudbal Fudbal/Vesti

Nova pojačanja – budućnost kluba!

Izvor: Zvanični sajt FK Crvena zvezda

Iako tmuran i kišovit, 10. mart 2016. godine je na stadionu „Rajko Mitić“ dočekan kao jedan od najvedrijih. Upravo u takvoj, vedroj i nasmejanoj atmosferi, održana je promocija novih profesionalaca i stipendista koji predstavljaju budućnost Crvene zvezde.

FK Crvena zvezda je sa sedam fudbalera iz Omladinske škole potpisao profesionalne ugovore, odnosno sa devet fudbalera stipendijske ugovore. Predstavnicima medija obratili su se sportski direktor Crvene zvezde, Blaža Raosavljević, odnosno treneri dečaka koji su od danas profesionalci, a koji ih najbolje poznaju.

– Kao što smo i najavljivali, želimo da se naš klub oslanja na sopstvene snage, na decu koja su ponikla u Omladinskoj školi Crvene zvezde. To upravo sprovodimo, i nadamo se da će ovi momci koji su danas ovde sa nama vremenom postati velike fudbalske zvezde. Da ne verujemo u njih, ne bismo ovo danas ni radili. Direktor Dragan Mladenović je zbog bolesti opravdano odsutan, a mislim da bi pre svih on trebalo ovde da sedi danas, jer su to njegova deca. Danas potpisujemo profesionalne i stipendijske ugovore, a osim momaka koji su danas ovde, ozbiljno računamo i na naše fudbalere koji trenutno igraju na pozajmici u Bežaniji – rekao je sportski direktor, Blaža Raosavljević.

Nebojša Stamenković je trener koji je proveo dosta vremena uz omladince Crvene zvezde, i koji je najpozvaniji da prokomentariše ovaj njihov veoma značajan korak u karijeri.

– Želim da čestitam ovim momcima potpisivanje ugovora. Mnogo nam je drago što klub i dalje nastavlja praksu potpisivanja ugovora sa našim talentovanim dečacima. Pokazalo se i na primeru Jovanovića, Grujića, Jovića, da klub i te kako može da se osloni na naše dečake. Momci koji su potpisali ugovore imaju obavezu da se nametnu, da pokažu više od drugih, i da svojim odnosom i pristupom podignu celu selekciju na još viši nivo – rekao je Nebojša Stamenković.

Njegov kolega, Ognjen Koroman, predvodnik je kadetske selekcije koja je takođe klubu dala nove profesionalce, odnosno stipendiste.

– Hteo bih da čestitam momcima na potpisivanju ugovora. Prošao sam sve što vi sada prolazite, i znam da je ovo za vas još jedna obaveza da još više radite i dajete klubu. Pred vama je velika budućnost, a mi smo tu da vam pomognemo da postanete prvotimci. Većina igrača rođenih 1999. koji su potpisali ugovore su već prebačeni u omladince. Treniraju sa njima i već su postali bitni igrači u toj selekciji. Nadam se da će tako nastaviti i da će biti ubrzo i u prvom timu – rekao je Ognjen Koroman.

Selekcija koja je tokom jeseni bila najubedljivija je selekcija mlađih kadeta, a njihov trener, Nikola Puača, takođe je bio veoma zadovoljan.

– Meni je lično veliko zadovoljstvo i čast, i želeo bih da im i zvanično čestitam na ovom događaju koji će večno pamtiti. Mislim da je ovo samo jedan od pokazatelja da su na pravom putu i da treba da nastave da treniraju i da se ponašaju kao do sada. Ja se iksreno nadam da će u skorijoj budućnosti još neki momci iz ove generacije biti ovde, jer verujem da to zaslužuju – rekao je Nikola Puača.

Nakon svečane ceremonije i fotografisanja, medijima su se obratili i golman Aleksandar Stanković, odnosno vezista Stefan Kovač.

– Velika mi je čast što sam potpisao profesionalni ugovor sa Crvenom zvezdom, i stvarno sam srećan zbog toga. To mi je motiv da još bolje treniram, i takođe bih se zahvalio svim ljudima u klubu, kao i trenerima koji su me trenirali. Ekipa me je na pripremama sjajno prihvatila, i dalje treniram sa prvim timom. Potrebno je malo vremena prilikom prelaska u prvi tim da se naviknemo, pre svega fizički, ali kako vreme prolazi, sve je lakše – rekao je Stanković.

Stefan Kovač je još kao kapiten pionira prisustvovao konferenciji za medije, a danas, nekoliko godina kasnije, postao je profesionalac.

– Želeo bih da se zahvalim porodici koja me podržava svih ovih godina, kao i svim trenerima koji su me trenirali. Takođe i direktoru Draganu Mladenoviću i Upravi koja mi je ukazala poverenje, a ja ću to poverenje pokušati da opravdam na terenu. Nadam se da ću u bliskoj budućnosti zaigrati za najtrofejniji srpski klub – rekao je Kovač.

 Poruka je jasna – Crvena zvezda će nastaviti da živi uz fudbalere koji su ponikli u njenim redovima.

Profesionalci:

Luka Adžić, (1998) – ofanzivni vezni;
Petar Milić (1998) – bočni napadač;
Aleksandar Stanković (1998) – golman;
Luka Ilić (1999) – ofanzivni vezni;
Dejan Joveljić (1999)- centralni napadač;
Stefan Kovač (1999) – defanzivni vezni;
Stefan Mihajlović (1999) – ofanzivni vezni;

Stipendisti:

Andrija Crnadak (1998) – defanzivni vezni;
Saša Perić (1999) – vezni;
Nemanja Tomašević (1999) – krilni napadač;
Radivoj Bosić (2000) – ofanzivni vezni;
Željko Gavrić (2000) – ofanzivni vezni;
Marko Janković (2000) – centralni bek;
Miloš Gordić (2000) – golman;
Milan Šikanjić (2000) – centralni napadač;
Nikola Veselinović (2000) – centralni napadač;

[youtube id=”Xk3ZXE3ujVE”]

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama