Fudbal Fudbal/Vesti

Može li Zvezda da sačuva Vijeiru?

Izvor: Mozzartsport

“Postoji rezon i za prodaju, ali postoji i ozbiljan rezon da ga klub zadrži, posebno ako se bude igrala grupna faza nekog evropskog takmičenja”, kaže za MOZZART Sport njegov menadžer Srđan Jeremić

Ko kaže da matematika i fudbal nemaju nikakvih dodirnih tačaka? Crvena zvezda je letos bila u minus fazi, osramoćena u dvomeču sa kazahstanskim Kairatom, karijera Portugalca Uga Vijeire, skrhanog privatnom tragedijom, takođe je bila u debeloj minus fazi. Međutim, zajedno su proizveli retko viđeni plus.

Crveno-beli imaju 32 boda viška u odnosu na večitog rivala i jedinog ozbiljnog konkurenta u Srbiji, a Ugo Vijeira je u Superligi, blago rečeno, rehabilitovao karijeru. Tamo gde je stao jesenas, spretni napadač nastavio je i ovog proleća. Na poslednjih sedam prvenstvenih mečeva postigao je 11 golova i upisao tri asistencije.

Sasvim dovoljno da na Marakani shvate da će vrlo brzo biti suočeni sa ozbiljnom “slatkom” mukom. Portugalac je deo kičme dominantnog tima u Srbiji, kvalitet dostojan Lige šampiona… Ali postoji i druga strana priče. Bez ikakve sumnje Vijeira će ovog leta biti tražena roba, što ne krije ni njegov menadžer Srđan Jeremić.
“Ugo je prezadovoljan u Crvenoj zvezdi, preživljava najlepše trenutke u karijeri. Njegov kvalitet nikada nije bio sporan, ali uvek mu je nešto nedostajalo. Imao je i privatnu tragediju, ali konačno mu se sve poklopilo u Beogradu. On je ovde zvezda prvog reda, narod ga prepoznaje na ulici, skandira mu, a to nije zanemarljiv podatak. Uživa u Crvenoj zvezdi i želi da završi prvenstvo u velikom stilu. Sada mu sve polazi ‘od noge’. A posle…”, ostao je nedorečen u izjavi za MOZZART Sport menadžer prvog strelca Superlige.

Otežavajuća okolnost za rukovodstvo Crvene zvezde je činjenica da Ugo Vijeira ima dvogodišnji ugovor sa liderom Superlige. To praktično znači da će Zvezda jedinu pravu šansu da zaradi ozbiljan novac na Portugalcu imati ovog leta. Kada se na sva usta bude pričalo o Ligi šampiona, i kada će za Uga Vijeiru važiti epitet koji i danas važi – da je možda i najbolji stranac koji je ikada zaigrao za Crvenu zvezdu.
“Za Vijeiru je letnji prelazni rok još daleko. On se nada, iskreno se nada, da će dobiti poziv u reprezentaciju Portugalije za Prvenstvo Evrope. Ne postoji portugalski igrač, izuzimajući Kristijana Ronalda, koji je efikasniji od Vijeire. Postoji ozbiljna opcija za reprezentaciju. Ako se to ne desi njemu će finansijski benefit biti primaran prilikom narednog transfera. U godinama je kada mora da razmišlja i o egzistenciji… Ima ugovor na dve godine, i biće zanimljivo videti šta će odlučiti rukovodstvo Crvene zvezde. Postoji rezon i za prodaju, ali postoji i  ozbiljan rezon da ga zadrži, posebno ako se bude igrala grupna faza nekog evropskog takmičenja”.

Ove zime Vijeira je na stolu imao milionski ugovor sa kineskim Šangajem. Nije se polakomio kada je osetio miris novca sa Dalekog istoka.
“Titula je praktično osvojena. Vijeira je na taj način ostvario 80 odsto onog zbog čega je došao u Crvenu zvezdu. Pokazao je da je igrač evropske klase, golovima pomogao timu. Evropski uspeh bio bi na šlag na torti… Videćemo šta će biti. Izvesno je da će rukovodstvo Crvene zvezde ovog leta dobiti ozbiljne ponude za Vijeiru. Na njima je da procene šta im je činiti”, jasan je Jeremić.

Ugo Vijeira zajedno sa Donladom, Le Talekom i Ibanjezom spada u društvo najplaćenijih igrača Crvene zvezde. Dosadašnjim partijama opravdao je i zaradio svaki evro. I ne samo to. Portugalac je možda dokaz da Crvena zvezda pojačanja za Ligu šampiona treba da potraži u Rusiji. Pored Vijeire iz Premijer lige su došli upravo Donalad i Le Talek. Bingo do binga letnjeg i zimskog prelaznog roka.
“Možda pronađemo i štopera za Zvezdu u Rusiji. I to jednog, jer je Le Talek pokazao da može da igra na toj poziciji”, kroz osmeh zaključuje Srđan Jeremić.

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama