Одбојка Одбојка/Извештаји Одбојкаши СДЦЗ

Crvena zvezda obezbedila prvu poziciju

Izvor: Zvanični sajt OK Crvena zvezda

Ostvarila je Zvezda i šesnaestu uzastopnu ligašku pobedu, odmakla Vojvodini za jedan trijumf i četiri boda uoči poslednjeg kola, što znači da je obezbedila i „pol-poziciju” pred doigravanje za prvaka.

Ponovo je Dragan Kobiljski „promešao karte” i šansu pružio Veljoviću, Škrbiću, Gmitroviću, koji su uz Stojsavljevića, Milutinovića, Munćana i Jevtića dobro otvorili meč. Mnogo grešaka gostiju u uvodnom periodu (čak 10), Zvezda je znala da kazni.

U drugom setu, goste je pokrenuo „Zvezdino dete”, Danilo Pavlović. Još jedan bivši Zvezdaš, Boris Martinović je sjajno blokirao, pa su gosti i pored „bezgrešne” igre naših odbojkaša, dobrom odbranom dolazili u situaciju da kontrama nižu poene. Na kraju i da stignu do izjednačenja, jer su od početka do kraja seta imali prednost.

Već u završnici drugog perioda, Dragan Kobiljski je shvatio da će stići do pobede, samo ako na teren pošalje najjače adute. Zaigrali su Buculjević i Jakovljević, ali je dugo u trećem periodu vladala rezultatska klackalica. Ipak, posle 19:18, usledila je serija domaćih od 6:0, dovoljno da popusti i poslednji bedem Kragujevčana.

U četvrtom periodu, gosti su grešili u napadu, a Zvezda sigurnom realizacijom stizala do prednosti, koja je u jednom trenutku iznosila i devet poena (17:8). Dovoljno za mirnu završnicu.

Korektor Aleksandar Gmitrović je nanizao najviše poena (16) u timu Crvene zvezde. Nemanja jakovljević i Dušan Stojsavljević su upisali po 13, a Vuk Milutinović 11 poena.

U poslednjem kolu crveno-beli gostuju Kleku Srbijašume u suobtu od 19 časova.

Crvena zvezda – Radnički 3:1 (25:17, 20:25, 25:19, 25:18)
Dvorana: USC Voždovac. Gledalaca: 150. Sudije: N. Davidović, J. Vuković (oboje iz Beograda). Trajanje meča: 98 minuta.
CRVENA ZVEZDA: Škrbić 3, Gmitrović 16, Milutinović 11, Stojsavljević 13, Munćan 5, Veljović 3, Jevtić (libero), Jakovljević 13, Buculjević, Okolić, Štavlić, Blagojević. Trener: Dragan Kobiljski.
RADNIČKI: Borovićanin 2, Goić 8, Martinović 12, Vulović 11, Ilić 17, Rajković 6, Pavlović 9, Petrović, Kovač, Kočanović 2, Protić (lib 2). Trener: Predrag Srećković.

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама