Fudbal Fudbal/Vesti

Donald: Biće sve teže osvajati bodove

Izvor: Zvanični sajt SD Crvena zvezda

Prvi je Holanđanin koji je nastupao u Crvenoj zvezdi, i već ima priliku da se upiše u klupsku istoriju, kao deo generacije koja je postavila mnoge rekorde.

Mičel Donald je jedan od stranaca koji je opravdao očekivanja, i koji je Crvenoj zvezdi doneo kvalitet. Zvezdin vezista je, ipak, nezadovoljan načinom na koji crveno-beli igraju ovog proleća. Smatra da mora bolje, ali i da će bolje igre doći vremenom.
Zadovoljni smo pre svega jer smo pobedili u sve tri utakmice. Svesni smo da protiv Mladosti i Jagodine u prvom poluvremenu igra nije bila dobra. Ali, za nas je važno da smo pobedili, i da pobeđujemo čak i kada ne igramo dobro. Imamo pobednički mentalitet, ali i kvalitet, i to je ono što donosi prevagu. Imamo želju da pobedimo u svakoj utakmici. Videli ste i u 150. večitom derbiju, oni su bolje od nas ušli u utakmicu, ali, kao što sam rekao, čak i kada ne igramo dobro ili loše uđemo u meč, mi pobedimo. Pomaže nam i to što imamo ogromnu prednost na tabeli u odnosu na pratioce, i čak i kada se stvari na terenu ne odvijaju po planu, ne paničimo. Da, i moje je mišljenje je da će se igra popraviti vremenom. Imamo nove igrače i potrebno je da se uklopimo, to nije fraza – kaže Donald.
O novog ulozi koju ima nakon dolaska Le Taleka kaže da mu nije strana, ali da je potrebno još uigravanja.
Ranije sam igrao odmah ispred obrane, kontrolisao prostor na sredini terena, a sada kada imamo Le Taleka, mogu da igram ofanzivnije. Ali, ja nisam tip igrača kao što je Grujić. Voleo bih da češće budem u situaciji i da šutiram sa distance. Naravno, uvek ću pre svega gledati da se podredim timu, ali ako se ukaže prilika, sigurno ću pokušati i šutevima sa distance – najavljuje Donald.
Holanđanin smatra da će biti sve teže osvajati bodove.
Liga se bliži kraju, i biće sve teže pobeđivati. Svaki klub želi da pri kraju sezone osvoji što više bodova i izbori se za mesto koje vodi u plej-of, ili sakupi što više bodova kako bi mu bilo lakše u borbi za opstanak. Nije važno da li igramo protiv drugog na tabeli ili četrnaestog – svi će želeti da pobede i osvoje bodove, a takođe i da prekinu naš pobednički niz – smatra Donald, i naglašava da je srećan zbog serije pobeda.
Uvek je dobro kada imaš priliku da se upišeš u knjige, u istoriju. Ali, mislim da nije mudro da gledamo toliko unapred, već uvek samo narednu utakmicu – jasan je Donald.
O Novom Pazaru…
Čuo sam za nepogode koje su se dogodile na jugu Srbije, pa i u Novom Pazaru, i verujem da će biti teško za igranje. Nadam se da će teren biti koliko-toliko kvalitetan. Moramo se dobro pripremiti. Ako svi fudbaleri uđu koncentrisano u utakmicu i urade ono što se od njih očekuje, mislim da rezultat neće izostati – smatra Mičel Donald.

 

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama