SDCZ Hokej

OLIMPIJA BOLJA OD ZVEZDE

Autor: CZBG, Milan P.

Hokejaši Crvene zvezde nastavili su sa pripremama pred veliko finale plej-ofa sa Partizanom. Rešeni da se naši momci na najbolji mogući način pripreme za pomenute duele sa večitim rivalom, stručni štab i rukovodstvo kluba odlučili su da odmerimo snage sa ekipama koje su po kvalitetu i renomeu iznad nas. Prvu utakmicu naš klub odigrao je u Budimpešti, savladavši Ferencvaroš rezultatom 8-5. Time je napravljen veliki podvig i dobra uvertira pred nastavak priprema u Sloveniji. U drugoj pripremnoj utakmici, Zvezdini oklopnici ukrstili su palice sa ljubljanskom Olimpijom. Uprkos porazu od 7-3, imamo razloga za optimizam i zadovoljstvo pred najvažnije utakmice u sezoni.

Ovo je, bez ikakve dileme, bila najjača provera kvaliteta Zvezdine igre godinama unazad. O tome najbolje svedoči činjenica da niko iz Srbije nije igrao sa prvim timom Olimpije duži niz godina. Od poslednjeg gostovanja Crvene zvezde u Ljubljani prošlo je čak 15 godina, dok se Partizan poslednji put susreo sa Ljubljančanima 1999. godine. Reč je o klubu koji se takmiči u EBEL ligi. U timu im se ističu stranci, koji svojim kvalitetom prave razliku na terenu. Treba napomenuti i to da ovaj klub u svom sastavu ima čak četiri reprezentativca Slovenije, reprezentacije koja se takmiči u top diviziji svetskog hokeja.

Slovenačka ekipa nastupila je u punom sastavu na ovoj utakmici, izuzev kanadskog internacionalca Roja, koji se našao na probi u hrvatskom Medveščaku. Sa druge strane, u ekipi Crvene zvezde zbog bolesti izostao je Slovak Marian Mikus. Uspevali su beogradski crveno-beli čitave dve trećine da odolevaju zmajčekima. U drugoj trećini viđena je furiozna igra pulena Nenada Milinkovića. Taj period naši su momci okončali u svoju koristi, rezultatom 3-1. Naročito se istakao Pavel Popravka, koji je sa dva pogotka bio udarna igra Zvezde u napadu. Njemu se pridružio i Dominik Crnogorac, koji je postigao jedan gol. U poslednjoj deonici momci u crveno-belom jednostavno više nisu imali snage da pariraju fizički znatno jačem protivniku. Stiče se utisak da su Ljubljančani preklizali našu ekipu i tako dobili ovaj deo igre rezultatom 4-0. Treba napomenuti i da je trener naše ekipe, Nenad Milinković, u poslednjem periodu igre izvršio neke izmene. Šansu su dobili mlađi igrači i obojica rezervnih golmana, što je svakako uticalo na konačan rezultat utakmice.

Bilo je ovo veliko iskustvo za igrače i stručni štab. Velika provera kvaliteta i dobra priprema pred finalnu seriju plej-ofa. Od izuzetnog je značaja za srpski hokej da naši klubovi igraju što više utakmica sa ekipama iz velikih hokejaških centara, kao što su Slovenija i Mađarska. Jedino na taj način možemo napredovati i održati korak sa najkvalitetnijim evropskim takmičenjima. U tom smislu je od krucijalne važnosti interesovanje za saradnju koje su ispoljili čelnici Olimpije i Crvene zvezde. Iz svega navedenog nameće se zaključak da su crveno-beli spremni za finale i da će, uz dobru psihološku pripremu, pravi pristup utakmici i disciplinu u igri, koja je uvek neophodna u derbijima, doneti Crvenoj zvezdi toliko željenu titulu prvaka Srbije.

 

 

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama