Košarka Košarka/Izveštaji i analize

Zvezda trijumfom obezbedila drugo mesto

Izvor: Zvanični sajt KK Crvena zvezda Telekom

Košarkaši Crvene zvezde Telekom u poslednjem kolu regionalnog takmičenja ostvarili su pobedu protiv Krke iz Novog Mesta rezultatom 77:67 (22:25, 18:9, 20:17, 17:16) i time obezbedili drugu poziciju i prednost domaćeg terena u polufinalnom meču protiv Cedevite
Izabranici Dejana Radonjića okončali su regularni deo ABA lige J.t.d trijumfom protiv slovenačke Krke rezultatom 77:67 (22:25, 18:9, 20:17, 17:16). Utakmicu u hali “Aleksandar Nikolić” pratilo je 1500 gledalaca, a najefikasniji u pobedničkom timu bili su Cirbes sa 21 i Kinzi sa 15 poena. U gostujućoj ekipi, najbolji pojedinac bio je Matic Rebec sa 12 poena.
Jović, Miler, Cirbes, Kinzi i Lazić bili su startnih pet za koje se odlučio trener Radonjić.
Nakon boljeg otvaranja meča gostiju, crveno-beli su unutrašnjom igrom Cirbesa i poenima sa poludistance Kinzija uspeli da preokrenu rezultat i dođu do prednosti 18:16. Slovenački tim je iskoristio nešto slabiju defanzivnu igru domaćina i do kraja prve četvrtine novom serijom došao do vođstva 25:22.
Totalno drugačija slika viđena je u nastavku meča; rezervna petorka srpskog šampiona zaigrala je dosta agresivnije u odbrani, dozvolivši gostima samo 2 poena za 6 minuta igre, dok su crveno-beli postigli 13. Nastavio je regionalni šampion sa dobrom igrom i posle poena Jovića, trener Anzulović je zatražio minut odmora pri rezultatu 38:30. Do kraja poluvremena, košarkaši Zvezde su sigurnom igrom zadržali vođstvo 40:34. Najbolji je bio Cirbes sa 12 poena. U pauzi između poluvremena, publiku je zabavljao čirliding tim Fakulteta organizacionih nauka u Beogradu.
Nekoliko atraktivnih poteza crveno-belih i trojka Kinzija donele su dvocifrenu prednost domaćem timu 48:38, u 24-om minutu meča. Delovalo je da su košarkaši Zvezde u potpunosti preuzeli kontrolu na utakmici, ali je slovenački tim serijom 8:0 smanjio na posed zaostatka i primorao trenera Radonjica na novi tajmaut. Usledio je ekspresan odgovor srpskog šampiona koji je novom serijom pred poslednju deonicu imao 60:51.
Kvalitet i duža klupa crveno-belih došli su do izražaja u četvrtoj četvrtini u kojoj su domaći košarkaši u potpunosti kontrolisali igru na oba kraja terena i ubrzo povećali prednost. U par navrata je Krka pokušala da se vrati u meč, ali je aktuelni šampion uvek pronalazio odgovor i na kraju došao do zasluženog trijumfa 77:67, kojim je obezbedio drugo mesto i prednost domaćeg terena u polufinalnom duelu protiv Cedevite.
KK Crvena zvezda Telekom:  Kinzi 15, Rebić, Dangubić, Lazić 4, Simanić, Micić 2, Simonović 12, Gudurić 7, Jović 5, Miler 7, Cirbes 21(34 index), Štimac 4.
Prvi polufinalni meč protiv Cedevite na programu je 15. marta, a takmičenje u Top 16 fazi Evrolige, košarkaši Crvene zvezde Telekom nastavljaju u petak od 20h u “Kombank areni” protiv Panatenaikosa.

 

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama