Fudbal Fudbal/Vesti

Zvezdin potez od „milion dolara“: Luis Ibanjez je najproduktivniji bek Evrope! (VIDEO)

Izvor: Mozzartsport

Omaleni Argentinac trenutno na kontu ima sedam golova i osam asistencija. Takvim statističkim paramterima ne može da se pohvali nijedan levi bek na Starom kontinentu

Imalo je rukovodstvo Crvene zvezde silne muke da na leto angažuje nekadašnjeg člana zagrebačkog Dinama Luisa Luča Ibanjeza. Njegov pravni tim insistirao je na finansijskim garancijama, bilo je onih koji su smatrali da crveno-beli treba da dignu ruke od svega, ali… Ispostaviće se da je angažovanje sjajnog levog beka predstavljalo potez od „milion dolara“. Priča o Luisu Ibanjezu i Crvenoj zvezdi je još jedan primer da minus i minus daju-plus.

Iza bivšeg pitomca Boke Juniors bila je nevesela epizoda u Đeru, nije mogao više da se pohvali statistikom iz zagrebačkog Dinama… Sa druge strane Crvena zvezda je grozničavo tražila levog beka. I dobila-bingo. Već je mnogo toga rečeno o učinku Luisa Ibanjeza u Crvenoj zvezdi, postao je Argentinac lokomotiva Zvezdine šampionske kompozicije ove sezone, uspevši da u najtrofejnijem srpskom klubu oživi karijeru – da postane igrač o kome mašta lisabonska Benfika.

Atmosfera u Ljutice Bogdana toliko je inspirisala Ibanjeza da je ove sezone postigao pet golova iz slobodnih udaraca.Međutum, ne služi samo taj paramter za diku i ponos ratobornom Argentincu. On je trenutno ubedljivo najproduktivniji levi bek na sceni Starog kontinenta. Istina, srpsko prvenstvo nije isto što i španska, engleska ili nemačka liga, ali učinkom kao Ibanjeza ne mogu da se pohvale ni Žordi Alba, ni Marselo, ni Rikardo Rodrigez, ni David Alaba.  Kada se govori o asistencijama samo je Mičel Dijks iz Ajaksa za petama jednom od najboljih igrača Crvene zvezde.

[youtube id=”kM5yNZ3C-AU”]

U dosadašnjem deslu sezone Ibanjez je skupio sedam golova i osam asistencija… I još jedan vrlo važan podatak: golovi i proigravanja Luisa Luča Ibanjeza imaju jako veliku specifičnu težinu. Postao je hronični meč viner još od onog avgustovskog meča sa Čukaričkim kada je sa dva gola i asistencijom režirao preokret. Kasnije je direktno doneo bodove protiv Radničkog iz Niša, zatim se isticao u kriznim situacijama protiv Mladosti iz Lučana, Partizana i na posletku Jagodine kada je proigrao Aleksandra Kataija za novo vođstvo.
„Ni na treningu ne volim da gubim, uvek volim pobede. To je i razlog zašto dajem sve od sebe, čak i kada mi ne ide. Sinoć možda nisam odigrao najbolju utakmicu, ali sam se iskupio golom i asistencijom. Jesam najopasniji iz prekida, i volim kada mi drugovi obezbede makar taj jedan pokušaj na utakmici, ali uvek im kažem da mi je najbitnije da pobedimo, a ne da ja postignem gol”, poručio je posle trijumfa nad Jagodinom.

[youtube id=”9v0Y8dxzL4I”]

Biće  sigurno na slatkim mukama rukovodstvo Crvene zvezde u letnjem prelaznom roku. Za crveno-bele je dobra stvar što je Ibanjez potpisao trogodišnji ugovor, a u nekoliko navrata je isticao da želi da se sa Crvenom zvezdom okuša u evropskim kvalifikacijama. A do tada će još više pokušati da pomeri standarde. U sezoni 2009/10 postigao je deset golova za Dinamo. Deluje da slično dostignuće može i sad da ponovi.

UČINAK LEVIH BEKOVA U EVROPI

LUIS LUČO IBANJEZ (Crvena zvezda) – 7 golova i 8 asistencija

Rikardo Rodrigez (Volfsburg)- 2 gola i 2 asistencije

Žordi Alba  (Barselona) – 0 golova 5 asistencija

Marselo (Real Madrid)-  2 gola i 2 asistencije

Maksvel (PSŽ) –  1 gol i 2 asistencije

Eliseu (Benfika)-  0 golova i 1 asistencija

Huan Bernat (Bajern) – 0 golova i 0 asistencija

David Alaba (Bajern) – 0 golova i 1 asistencija

Mičel Dijks (Ajaks) – 0 golova i  6 asistencija

Artur Masuku (Olimpijakos) – 1 gol i 2 asistencije

Patris Evra (Juventus) – 1 gol i 3 asistencije

Lejton Bejns (Everton) – 0 golova i 2 asistencije

Aleksandar Kolarov (Mančester Siti) – 2 gola i 2 asistencije

Naćo Monreal (Arsenal) – 0 golova i 2 asistencije

Deli Blind (Mančester junajted) – 1 gol i 1 asistencija

[youtube id=”VjtgZbWDy-4″]

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama