Одбојка Одбојка/Извештаји

Zvezdina 15. uzastopna pobeda

Izvor: Zvanični sajt OK Crvena zvezda

Odolela je Zvezda večitom rivalu, iako nije blistala, dobila je još jedan večiti derbi. Crveno-beli su trijumfovali sa 3:1, po setovima 25:13, 25:20, 23:25, 25:19 i tako su ostvarili 15. uzastopnu pobedu u Viner Štetiše Super ligi.

Samo četiri dana posle osvojenog Kupa, puleni Dragana Kobiljskog smogli su snage da snažno uđu u meč. Prva dva perioda, protekla su u znaku aktuelnog šampiona. Pomogao im je u tome i Partizan, velikim brojem grešaka. Buculjević je sjajno vodio svoj tim, a pratili su ga Jakovljević, Stojsavljević, Blagojević, Milutinović, Munćan i Jevtić.

Uvodni deo igre nije doneo puno uzbuđenja. Odmah su naši odbojkaši došli do 5 poena prednosti (8:3) i do kraja seta samo uvećavali vođstvo. Sigurni u napadu, bez ijedne greške, crveno-beli nisu dozvolili Partizanu da pomisli na neki brejk-poen.

U drugom periodu, nešto bolja igra rivala. Ipak, bez pravog učinka krajnjih napadača, opet to nije bilo dovoljno da se zapreti Zvezdi. Blagojević je i pored grešaka, nizao poene, a odličnu igru u tim trenucima pružao je Dušan Stojsavljević.

I pored nešto slabije realizacije napada, Zvezda nije imala nikakvih problema, jer je Partizan u ovom setu poklonio čak 12 poena!

Tek od trećeg, kad je trener crno-belih Vasović napravio neke izmene, stigla je neizvesnost. Popović je sa nekoliko servisa doneo prvu osetniju prednost Partizanu (14:12), a Zvezda je i pored par izjednačenja, propustila priliku da stekne prednost u završnici, što su iskoristili crno-beli, predvođeni Kostićem. Pantić je doneo dve vezane set lopte, a drugu je greškom, u prvi set Partizana pretvorio Blagojević.

Do rezultata 16:15 u četvrtom setu, pretili su crno-beli. Blok Zvezde, koji je sve vreme dobro funkcionisao, uz sjajan prijem servisa, unosili su mirnoću šampionu. Onda su naši odbojkaši realizovali i nekoliko kontri, pa je posle 21:16 bilo jasno da će sva tri boda otići na Marakanu.

Najefikasniji u Crvenoj zvezdi bio je Aleksandar Blagojević sa 24 osvojena poena, dok su dvocifreni u našem timu bili i Nemanja Jakovljević sa 12 i Dušan STojsavljević sa 11 poena.

Crvena zvezda vodi na tabeli Viner Štetiše SUper lige sa skorom 15-1. U narednom kolu u sredu 9. marta od 19,30 časova crveno-beli dočekuju kragujevčaki Radnički.

Crvena zvezda – Partizan 3:1 (25:13, 25:20, 23:25, 25:19)
Dvorana: USC Voždovac. Gledalaca: 300. Sudije: M. Janković, D. Rogić. Trajanje meča: 103 minuta.
CRVENA ZVEZDA: Milutinović 9, Jakovljević 12, Stoisavljević 11, Munćan 7, Blagojević 24, Buculjević 3, Jevtić (libero), Okolić, Škrbić, Gmitrović, Stavlić, Veljović. Trener: Dragan Kobiljski.
PARTIZAN: Buša 15, Pantić 15, Lopar 7, Kostić 2, Veličković 5, Polomac 7, Rajković (libero), Nedeljković, Jokanović, Popović 3, Žugić, Perišić. Trener: Vladimir Vasović.

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама