СДЦЗ Хокеј

Zvezda ubedljiva u Budimpešti

Autor: CZBG

Hokejaši Crvene zvezde su, kao što smo i najavili, krenuli sa pripremnim utakmicama pred finalni okršaj plej-ofa sa Partizanom. Stručni štab i Uprava kluba ništa nisu prepustili slučaju. Odlučili su da naši momci ukrste palice sa ekipama koje su po rejtingu i kvalitetu jače od Zvezde. Tako su danas naši momci odigrali pripremnu utakmicu protiv Ferencvaroša, u Budimpešti, i slavili sa 8:5. 

Naime, ekipa Ferencvaroša nastupa u MOL ligi, koja je po rečima potpredsednika našeg hokejaškog kluba, gospodina Jakovljevića, barem za dve klase iznad našeg hokeja, pa tako i ovaj rezultat dobija na značaju. Po rečima našeg potpredsednika, Mađari su ostali u šoku jer su mislili da će lako da izađu na kraj sa našim momcima, ali su se očigledno prevarili.

Strelci za našu ekipu su bili: David Šefic 3 gola, Robert Sabadoš i Pavel Popravka 2 gola, te Uroš Bjelogrlić 1 gol.

Utakmica je zaista bila uzbudljiva. Svoju snagu mađarska ekipa pokazala je u prvoj trećini. U nastavku meča viđena je prava rapsodija momaka u crveno-belom. Nadigrala je Crvena zvezda u drugoj trećini svog rivala i fizički i klizački, da bi u poslednjoj deonici meča potpuno samlela svog današnjeg protivnika. Trener naše ekipe, Nenad Milinković, isprobao je sve varijante u odbrani, što bi moglo da bude od izuzetnog značaja pred predstojeće mečeve sa ekipom Partizana. Iako je Ferencvaroš zaigrao u svom najjačem sastavu, u kome i inače nastupa u MOL ligi, nije mogao da probije granitnu Zvezdinu odbranu. Treba istaći i da su sva trojica čuvara mreže, koje šef stručnog štaba ima na raspolaganju, dobila priliku na današnjoj utakmici. Ipak, prevagu i veliku pobedu Crvenoj zvezdi doneli su izuzetno ubojiti kontranapadi. Iz čak tri kontranapada uspeli su naši hokejaši da postignu pogotke, čime su Mađarima zadali nepovratan udarac. Koliki je šok ovim porazom doživela mađarska ekipa najbolje govori reakcija njihovog trenera. On je, naime, posle utakmice kaznio svoju ekipu žestokim klizanjem u trajanju od pola sata.

Ova pobeda će sigurno podići samopouzdanje naših hokejaša pred predstojeće finalne okršaje u domaćem prvenstvu i biti im vetar u leđa da titulu vrate u crveno-bele vitrine.

Naredne mečeve naši hokejaši će odigrati u Sloveniji protiv ljubljanske Olimpije, 7. i 8. marta.

 

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама