SDCZ

Potpisan Sporazum o saradnji sa „Ruskim domom“

Izvor: Zvanični sajt SD Crvena zvezda

Sportsko društvo Crvena zvezda i Ruski centar za nauku i kulturu „Ruski dom“ u Beogradu potpisali su Sporazum o saradnji u pres centru u Upravnoj zgradi SD Crvena zvezda.

Sporazum o saradnji između Sportskog drruštva Crvena zvezda i Ruskog centra za nauku i kulturu je bazira se na uspostavljanju dugoročne partnerske saradnje u aktivnostima i jačanju prijateljskih, kulturnih i sportskih veza.

Zvaničnom potpisivanju Sporazuma prisustvovao je veliki broj rukovodećih ljudi iz klubova crveno-bele porodice, kao i prof. dr Petar Škundrić, predsednik Skupštine SD Crvena zvezda, Aleksandar Boričić, predsednik CEV-a i nekadašnji predsednik UO SD Crvena zvezda, Igor Milojević, generalni sekretar SD Crvena zvezda, a prisutne je pozdravio Ivan Todorov, predsednik Upravnog odbora SD Crvena zvezda.

– Kroz istoriju SD Crvena zvezda je prepoznata i van granica Srbije i ona danas predstavlja jedno od najtrofejnijih sportskih društava na ovim prostorima. Crvena zvezda je jedan od srpskih identiteta, po čemu se naša zemlje prepoznaje u Evropi, ali i celom Svetu. Ovom prilikom hteo bih da istaknem da Sporazum koji danas potpisujemo predstavlja još jedan korak ka zbližavanju Rusije i Srbije kroz sport i kroz kulturu – rekao je na početku obraćanja g. Todorov.

– Nadam se da je ovo početak jedne izuzetne saradnje gde ćemo kroz dobru komunikaciju pre svega sa „Ruskim domom“ proširiti sportske, kulturne i prijateljske veze naših sportista sa sportistima iz Rusije. Verujem da će doći i do razmene iskustva u radu trenera i stručnjaka i da ćemo svi zajedno, pored prijateljstva, biti još jači i bolji u sportskim aktivnostima. Zahvaljujem se „Ruskom domu“ što je prepoznao zajednički interes i verujem da će ovo biti veoma uspešna saradnja – zaključio je Todorov.

Direktorka Ruskog centra za nauku i kulturu „Ruski dom“ u Beogradu Nadežda Kuščenkova izrazila je veliko zadovoljstvo zbog potpisivanja Sporazuma o saradnji sa Crvenom zvezdom.

– Bilo je mnogo toga što smo znali o Jugoslavili. Između ostalog znali smo za jugoslovenske čizme, Đorđa Marjanovića, Radmilu Karaklajić, ali i za Crvenu zvezdu. Želim da vam kažem da su dobro raspoloženje, osećanje i dobre emocije koje smo imali tada ostale u savremenoj Rusiji do dana današnjeg. Ovog jutra imala sam priliku da se sretnem sa ambasadorom Ruske Federacije u Beogradu, g. Aleksandrom Čepurinom. Zamolio me je da vam prenesem njegove pozdrave i rekao mi je nešto lično: „…zavidim ti što ideš u Zvezdu.“ – rekla je Kuščenkova.

– Ono šta sa sigurnošću mogu da kažem, a to je da ovo neće biti samo obično slovo na papiru, samo prazna dekleracija o našim namerama. Mnogi klubovi u Rusiji sada već znaju o našim namerama i željama da potpišemo Sporazum, tako da smatram da će iza ovoga stajati i konkretne aktivnosti koje će pratiti naš Sporazum. U Beogradu nas prepoznaju kao „Ruski dom“, a naš zvanični naziv je Ruski centar za nauku i kulturu. Svi nas znaju po kulturnim i naučnim manifestacijama i za nas je ogromna čast što sa ovakvim sportskim društvom potpisujemo Sporazum o saradnji koji će nam dati mogućnost da otvorimo novu stranicu u aktivnostima „Ruskog doma“. Sada ćemo uključiti i sport. Veoma sam zahvalna Sportskom društvu Crvena zvezda i izuzetno mi je drago što je došlo do potpisivanja ovakvog sporazuma – zaključila je direktora Ruskog centra za nauku i kulturu.

Sporazum o saradnji su potpisali Ivan Todorov, predsednik Upravnog odbora SD Crvena zvezda i Nadežda Kuščenkova, direktor Ruskog doma i savetnik Ambasade Ruske Federacije u Beogradu.

Tom prilikom Nadežda Kuščakova je Ivanu Todorovu predala prgiodan poklon, a predsednik UO SD Crvena zvezda joj je uručio specijalnu plaketu SD Crvena zvezda.

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama