Фудбал Фудбал/Вести

Pavićević – Ne želimo da stanemo

Izvor: Zvanični sajt FK Crvena zvezda

Svoju treću sezonu u Crvenoj zvezdi beleži centralni bek, Savo Pavićević, koji je u januaru 2014. godine zadužio Zvezdinu opremu.

Pavićević iza sebe ima jednu osvojenu titulu, a ove godine je na pragu i druge. I to kakve.

– Jednog dana će se pričati o uspesima koje je Crvena zvezda ove sezone postigla, i koji još nisu završeni. Ostaće upisano u istoriji kluba. Drago mi je što sam deo toga. Rekord po broju uzastopnih pobeda mi je trenutno najbitniji, znam da je neprikosnovena Benfika koja ima čak 28 vezanih pobeda. Moguće je stići ih, zašto da ne? Naravno, biće jako teško. Ali, ako nastavimo da pobeđujemo, moguće je. Naravno da ćemo i mi nekad kiksnuti, ali potrudićemo se da to bude što je kasnije moguće – započeo je razgovor Savo Pavićević.

Sve se, na kraju, svede na 90 minuta tokom kojih fudbaleri moraju da dokažu da su bolji od rivala. U subotu od 18 časova, crveno-beloj četi na „crtu“ će izaći Jagodinci.

– Sve je to lepo, priče o rekordima, to će ostati zapamćeno. Ali, najbitnije je da mi ostanemo mirne glave i da ne poletimo previše, jer nas već u subotu čeka ekipa koja se bori za opstanak i kojoj su bodovi preko potrebni. Nimalo laka utakmica za nas. Oni će biti zadovoljni i bodom, a mi moramo da idemo na tri. Voleo bih da nastavimo niz pobeda. Oni će izaći zatvorenije, mi moramo biti strpljivi, sa željom da dobijemo svaki duel. Promenili su trenera. Dobili su ozbiljnu ekipu kao što je OFK Beograd, i zaista nam neće biti lako – predviđa Pavićević, i poziva navijače da dođu jer povoda ima mnogo.

– Naravno, pozivam navijače da dođu, oni su uvek naš 12 igrač, a sada ih pozivam da dođu i da zajedno proslavimo Zvezdin rođendan.

Savo Pavićević na Marakani proživljava možda i najlepše trenutke u karijeri, koja se polako bliži kraju.

– Ni u snu nisam zamišljao ovakav završetak karijere. Kad sam dolazio u Zvezdu, bila je specifična situacija jer dugo nismo uzeli titulu. Te godine smo uspeli, a već sledeća sezona je bila teška jer smo imali jako podmlađen tim. Možda u tom trenutku i nije bilo realno da budemo prvaci. Sada je već znatno ozbiljnija priča, istorijski momenti se rađaju, moramo još nekoliko utakmica da dobijemo da bismo pričali o tituli, čeka nas ozbiljan posao do kraja sezone, ali verujem da možemo.

O ljudskim kvalitetima Save Pavićevića svedoče i mladi igrači, koji su mu veoma zahvalni na podršci. O iskusnom štoperu pohvalno su govorili kadeti, Dejan Joveljić i Luka Ilić, kao i Vukašin Jovanović.

– Zahvaljujem se Vuletu i želim mu puno sreće u Zenitu. On je pravi igrač, pravi momak i sigurno će napraviti velike stvari. Gledao sam Zvezda TV kada su gosti bili Dejan i Luka, i tim momcima se zahvaljujem od srca. Uvek gledam da budem tu za mlađe igrače ili novajlije, da im se nađem za sve što im je potrebno. i pomognem im. Nije lako biti tako mlad u prvom timu, teško im je da se prilagode i naviknu na nove stvari, i što se mene tiče, uvek ću se tako postavljati sve dok sam tu – rekao je Pavićević.

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама