Košarka Košarka/Vesti

Radonjić i Simonović: Dobar posao u Zagrebu

Izvor: Večernje Novosti

Ono što smo planirali da napravimo u Zagrebu, da dođemo do novih bodova, to smo i ostvarili. Uspeli smo da kontrolišemo meč – rekao je trener Crvene zvezde

Dejan Radonjić foto: Arhiva VN

Trener košarkaša Crvene zvezde Dejan Radonjić rekao je da je njegova ekipa ostvarila cilj zbog kojeg je došla u Zagreb i pobedila Cibonu.

– Ono što smo planirali da napravimo u Zagrebu, da dođemo do novih bodova, to smo i ostvarili. Svaki dolazak iz evroligaškog meča donosi drugačiji zadatak, zbog broja dana za odmor i oporavak, dužine putovanja, potrošnje energije… Ipak, uspeli smo da kontrolišemo meč. Cibona je na kraju zaigrala dobar napad i vratila se u igru trojkama ali zadržali smo koncentraciju i ušli u mirnu završnicu – rekao je Radonjić, preneo je sajt Zvezde.

Košarkaši Zvezde pobedili su večeras u Zagrebu Cibonu sa 94:83 i gotovo sigurno obezbedili drugo mesto pred početak polufinale serije Jadranske lige. Crveno-belima je pomogao i Partizan pošto je u Beogradu pobedio Cedevitu sa 82:60. Kolo pre kraja Zvezda ima skor od 19 pobeda i šest poraza, a Cedevita pobedu manje.

Košarkaš Zvezde Marko Simonović rekao je da je njegova ekipa odigrala dobru utakmicu i da sada mora da se okrene narednim duelima.

– Dobra utakmica za nas, dobro smo odigrali veći deo meča. Dopustili smo ekipi Cibone da priđe u jednom trenutku serijom poena u trećoj deonici, ali smo kontrolisali utakmicu, napravili dobar posao i zabeležili vrednu pobedu u Zagrebu. Okrećemo se narednim izazovima, već u petak nas očekuje duel sa Fenerbahčeom u Evroligi – rekao je Simonović.

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama