Блог Фудбал

KOMENTAR: Grof

Autor: Sašo Ilijoski, Večernje Novosti

Trener Crvene zvezde verovatno je najveći dobitnik 150. večitog derbija. Nešto manje zbog pobede, nešto više zbog davno zaboravljenog poteza fer-pleja po završetku meča

TRENER Crvene zvezde Miodrag Božović verovatno je najveći dobitnik 150. večitog derbija. Nešto manje zbog druge pobede nad crno-belima u sezoni, nešto više zbog davno zaboravljenog poteza fer-pleja po završetku meča.

Izlazeći na kraju sa terena, pred ulazak u tunel, a pod salvom zvižduka, počeo je da aplaudira navijačima Partizana. Stavljajući ruku na srce, pokazao je iskrenost u namerama, nikako sarkazam. Kako za njihovu podršku timu tokom 100 i kusur minuta, tako i za mušku, dobru predstavu crno-belih fudbalera.

Davno zaboravljeno džentlmensko ponašanje crnogorskog stručnjaka, mogao je da upotpuni samo aplauz sa “istoka” i “juga”. U datim okolnostima, može se reći da je dovoljno bilo šti su zvižduci prestali i što ka njemu nisu poletili predmeti kojim su bili zasipani igrači Zvezde.

Božović je prezentovao sve odlike sportsmena i odmerenog čoveka. Uprkos tome što ponekad ne može da se maksimalno iskontroliše a viđeno je to posle meča sa Borcem u Kupu, kada je u jednom momentu prešao liniju umesnog komentara u komunikaciji sa novinarima, “Boža” ili “Grof”, uvek je umeo hladne glave da kaže – izvinite, pogrešio sam.

To mogu samo valjani ljudi. Božović je na delu podsetio na kojim je osnovama građen “večiti derbi” i na koji način bi trebalo da se čuva.

Svaka čast.

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама