Кошарка Кошарка/Извештаји и анализе

Crvena zvezda lako protiv Cibone

Izvor: Zvanični sajt KK Crvena zvezda Telekom

Košarkaši Crvene zvezde Telekom pobedili su Cibonu u Zagrebu sa 94:83 (24:17,26:29,25:22 i 19:15) u 25.pretposlednjem kolu regularnog dela ABA lige jtd.

Izabranici Dejana Radonjića tako su stigli do 19.pobede u sezoni uz 6 poraza i nalaze se na deobi drugog mesta sa Cedevitom.
Pred 2000 gledalaca u Dvorani “Dražen Petrović” najefikasniji u ekipi crveno-belih bio je Amerikanac Kvinsi Miler sa 18 poena i 10 skokova, dok je Maik Cirbes uz 17 poena imao i 5 uhvaćenih lopti. Dvocifren učinak imali su i Stefan Jović sa 13 poena i Marko Gudurić sa 11.
Ekipa branioca trofeja u regionalnom takmičenju kontrolisala je dešavanja na parketu praktično od početka meča, domaćin je pretio u dva navrata, u finišu prvog poluvremena, kada je dostigao prednost crveno-belih od 34:25 i 36:27 zahvaljujući trojkama Siriščevića i Florensa, ali je konačnih 46:50 na poluvremenu, postavio takođe trojkom, kapiten Branko Lazić.
Na poluvremenu, Cirbes je imao 10, a Jović 9 poena.U nastaku slična slika na parketu u Zagrebu, crveno-beli su se ponovo brzo odlepili zahvaljujući koševima Milera i Jovića u 27.minutu za prednost 70:60, ali je Cibona odgovorila serijom 8:0, ali su i taj nalet nakon tajm – auta Dejana Radonjića, crveno-beli odbili, na kraju 30 minuta igre nakon koševa Vasilija Micića bilo je 68:75.
Na samom početku poslednje četvrtine, Marko Gudurić je pogodio u tom trenutku, sedmu timsku trojku na meču, odlepio crveno-bele na +10, a tu razliku održavali su Štimac, Micić i Simonović sa dve trojke, za na kraju, potpuno zasluženu pobedu košarkaša Crvene zvezde Telekom u Zagrebu 94:83.
Crvena zvezda Telekom:

Kinzi 2, Rebić, Dangubić 5, Lazić 7, Micić 7, Simonović 6, Gudurić 11, Jović 13 i 4 as, Miler 18 (3-6 za tri, 10 sk), Cirbes 17 i 10 skokova, Štimac 8.

Trener Dejan Radonjić:
“Ono što smo planirali da napravimo u Zagrebu, da dođemo do novih bodova, to smo i ostvarili. Svaki dolazak iz evroligaškog meča donosi drugačiji zadatak, zbog broja dana za odmor i oporavak, dužine putovanja, potrošnje energije… Ipak, uspeli smo da kontrolišemo meč, ali je Cibona na kraju zaigrala dobar napad i vratila se u igru trojkama. Zadržali smo koncentraciju tada i ušli u mirnu završnicu” rekao je trener crveno-belih.
Marko Simonović:
“Dobra utakmica za nas, dobro smo odigrala veći deo meča, istina, dopustili smo ekipi Cibone da pridje u jednom trenutku serijom poena u trećoj deonici, ali smo generalno gledano, kontrolisali utakmicu, i naravili dobar posao i zabeležili vrednu pobedu u Zagrebu. Okrećemo se narednim izazovima, već u petak očekuje nas duel sa Fenerbahčeom”
Odmah po završetku utakmice, crveno-beli su autobusom krenuli za  Beograd, već u četvrtak sledi selidba u Istanbul na meč sa Fenerbahčeom, a ligaški deo takmičenja u ABA ligi jtd košarkaši Crvene zvezde Telekom okončaće u ponedeljak 7.marta od 18 časova utakmicom protiv Krke u dvorani “Aleksandar Nikolić” u Beogradu.
Скочи на траку са алаткама