Košarka Košarka/Izveštaji i analize

Zvezdini juniori rutinski do finala!

Izvor: Zvanični sajt KK Crvena zvezda Telekom

Juniori Crvene zvezde Telekom plasirali su se u finale turnira „Adidas Next generation – Marko Ivković“, ubedljivom pobedom nad Partizanom, 107:69.
Pred nekoliko stotina gledalaca u hali FMP, lepršavom igrom u napadu i velikim zalaganjem u  u odbrani, momci u crveno – belim dresovima od samog početka utakmice nametnuli su svoj ritam, a startna petorka Ćorović, Simanić, Radanov, Radović i Stefan Đorđević, vrlo brzo se odvojila na dvocifrenu razliku. Tempo su diktirali Boriša Simanić i Aleksa Radanov, koji su prodorima i šutem za spolja još jednom pokazali zbog čega spadaju među najperspektivnije igrače u Evropi.
Odlična odbrana i raznovrstan napad, na 5 minuta do kraja prvog poluvremena, doneli su prednost crveno – belima od +21, 39:18, a prvo poluvreme završeno trojkom od tablu sa 8 metara Momirova, 57:29 u korist domaćina. Ni u drugom poluvremenu se nije slika na terenu mnogo promenila, a ozbiljan pristup donosi prednost na kraju treće četvrtine, opet trojkom, ovoga puta Rebića, 84:52.
Do kraja meča kao i tokom većeg dela utakmice atraktivnim potezima i kvalitetnim rešenjima u napadu igrači Zvezde su održavali visoku prednost, te su se plasirali u finale ubedljivom pobedom nad „večitim rivalom” 107:69.
Crvena zvezda Telekom: Rebić 11, Uskoković 7, Ćorović 11, Radaković, Stajčić 3, Momirov 15, Đorđević V., Simanić 18p+10sk+4bl, Radanov 18, Radović 6, Đorđević S. 15p+15sk, Kovačević 3p+5sk.
U finalu koje je na programu večeras od 20 časova, crveno – beli čekaju pobednika meča Sparsi Sarajevo – Cedevita Zagreb.

Foto galeriju sa ovog meča možete da pogledate OVDE.

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama