Одбојка Одбојка/Извештаји Одбојкаши СДЦЗ

Zvezda u finalu Kupa Srbije

Izvor: Zvanični sajt OK Crvena zvezda

Odbojkaši Crvene zvezde plasirali su se u finale 51. Kupa Srbije za seniore, pošto su u polufinalu savladali Novi Pazar rezultatom 3:0, po setovima 25:15, 25:22, 25:21.

Crveno-beli će se za pehar boriti sa domačinom finalnog turnira, ekipom Mladog radnika koja je posle senzacionalnog preokreta savladala Vojvodinu NS seme sa 3:2.

Prvi set izabranici Dragana Kobiljskog su rešili veoma ubedljivo u svoju korist. Svoje vođstvo su konstantno povećavali, da bi na kraju set rešili rezultatom 25:15.

Slično je počeo i drugi set, ali su Novopazarci pružili u završnici znatno jači otpor. Zvezda je imala prednost od tri poena (16:13), a puleni Milana Gršića nisu dozvoljavali da se Zvezda “odlepi” na veću razliku. Ipak, crveno-belima je i ta prednost bila dovoljna pa su duplirali svoje vođstvo – 25:22.

Kvalitet naše ekipe je došao do izražaja u trećem periodu igre. Tada su naši momci i pored ubedljivog vođstva pokazali svu ozbiljnost i nisu dozvolili protivniku ni da razmišlja o nekom preokretu. Imali su čvrsto vođstvo i sigurnom igrom su priveli meč kraju i proslavili plasman u finale – 25:21.

Najefikasniji u našem timu bili su Nemanja Jakovljević i Aleksandar Blagojević sa po 17 osvojenih poena.

Finale 51. Kupa Srbije u kome će se sastati Mladi radnik i Crvena zvezda je na programu u nedelju 28. februara od 18 časova u dvorani SC Požarevac, uz direktan TV prenos na RTS 2. Meč će suditi Vladimir Simonović i Mirko Janković.

Crvena zvezda – Novi Pazar 3:0 (25:15, 25:22, 25:21)
Požarevac – Dvorana: SC Požarevac. Gledalaca: 800. Sudije: Rogić i Simonović. Trajanje meča: 73 minuta.
CRVENA ZVEZDA: Okolić 6, Jevtić (libero), Milutinović 5, Jakovljević 17, Stojsavljević 6, Blagojević 17, Buculjević 2. Nisu igrali: Đurđević, Škrbić, Gmitrović, Munćan i Veljović. Trener: Dragan Kobiljski.
NOVI PAZAR: Novoselac, Stevanović R. 9, Delić, Dača 2, Stevanović N. 11, Radović 14, Zuković 1, Božović 6, Zatrić 7, Bulatović, Kapur (libero). Nije igrao: Brzaković. Trener: Milan Gršić.

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама