Košarka Košarka/Vesti Fudbal/Omladinski pogon

Niko kao Zvezdini klinci! Karta za Berlin je overena, sada sledi napad na evrotitulu!

Izvor: Mozzartsport

Crveno-beli po šesti uzastopni put osvojili turnir u Beogradu i tako se priključili vršnjacima Mege, Reala i Žalgirisa na Fajnal foru

uniori Crvene zvezde idu u Berlin! Po šesti uzastopni put najbolji mladi košarkaši kluba sa Malog Kalemegdana overili su kartu za završni turnir juniorske Evrolige, pošto su u finalnom okršaju sa sarajevskim Sparsima slavili rezultatom 92:88 (22:22, 25:20, 23:15, 22:31).

Bio je to drugi put od starta kvalifikacionog turnira da su košarkaši Aleksandra Glišića savladali Sparse, ovog puta daleko manjom razlikom, s obzirom da je rezultat u grupnoj fazi bio 104:67. Crvena zvezda je i ovog puta diktirala tempo gotovo celim tokom utakmice zahvaljujući talentovanim pulenima Aleksi Radanovu i Boriši Simaniću, ali su gosti iz Bosne i Hercegovine imali svoje adute Saniju Čampari, Amaru Gegiću i heroju polufinalnog trijumfa nad Cedevitom – Aleksi Stepanovića. Na kraju Zvezdini mladi košarkaši slavili su na iskustvo i overili kartu za Fajnal for koji će se ovog maja igrati u Berlinu.

Listu strelaca pobedničkog tima predvodio je Radanov sa 26 poena (4/6 za tri) i osam asistencija, te tri ukradene i četiri izgubljene lopte, ali i devet iznuđenih faulova. Simanić je meč završio sa 16 koševa i osam skokova, Matija Radović imao je 15 poena i osam uhvaćenih lopti, dok je Stefan Đorđević ubeležio veliki dabl-dabl (13p, 15sk). Na drugoj strani Čampara i Gegić imali su po 24 poena, dok je supertalentovani Stepanović ubeležio 16 poena i 12 skokova i tako po četvrti put u pet utakmica zabeležio dvocifrene brojke u bar dve statističke kolone.

Crvena zvezda se ovim trijumfom priključila vršnjacima Mege, Žalgirisa i branioca titule, madridskog Reala.

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama