Фудбал Фудбал/Најава утакмица

Derbi, sto pedeseti čin

Autor: CZBG, Ivan J.

Danas, sa početkom od 17.00h na stadionu Partizana se igra najveći derbi na ovim prostorima. Crno-beli protiv crveno-belih će ukrstiti koplja po sto pedeseti put. Utakmica u kojoj nije bitno ko ima kakav tim, utakmica u kojoj je mnogo puta do sada odlučila trenutna inspiracija igrača, utakmica koju dobija tim koji uđe sa više želje i srca.

Derbi koji posle dosta vremena ne odlučuje puno, međutim, svakako da bi obe strane želele da ostvare pobedu. Partizanu bi to značilo puno da koliko toliko spase sezonu jer trenutno maju 29 bodova manje od najvećeg rivala. Zvezdi, da potvrdi trenutnu dominaciju u srpskom fudbalu, a ujedno da se vidi i kako tim reaguje u bitnim utakmicama jer ih na leto očekuju evropske utakmice i borba za Ligu Šampiona.

Crvena Zvezda ulazi u meč posle zimskih priprema i ne tako ubedljivog starta protiv Mladosti, u kome je pak ostvarena pobeda za nastavak pobedničkog niza. Evidento da se pojačanja još moraju uigrati sa ostatkom tima, evidentno je da i brazilski štoper Edson još nije 100% spreman pa će jedino na mestu štopera Miodrag Božović imati nedoumicu ko će započeti utakmicu. Da li će to biti Brazilac ili Savo Pavićević, videćemo pred početak meča. Ostalo se zna. Na golu sigurni Kahriman, desno je Petković koji se lakše povredio na prethodnom meču, kapiten Luković, Lučo Ibanjez levo. Na sredini će Grof igrati sa dva klasična zadnja vezna, sa Le Talekom i Mičelom Donaldom, igru će kreirati Marko Grujić a sa bočnih pozicija će probijati Katai i Srnić. Mesto napadača je zacementirano za Portugalca Huga Vieriu.

Verovatno će derbi početi obazrivo, Zvezda će čekati neku grešku igrača Partizana. Kako vreme bude odmicalo, Zvezda će nametnuti svoj ritam. Kao i uvek do sad, prevagu će doneti srednji red, tako da je na našim momcima u vezi prioritet da zagospodare terenom. Međutim, sve ovo može pasti u vodu kada se izađe na teren, tako da će i psihološka priprema biti jako bitna. Sv su unapred otpisuju ekipu Partizana, ali se nadamo da je Grog pojasnio igračima da ne sme biti ni trunku potcenjivanja ako mislimo ostvariti povoljan rezultat sa komšijama.

Zbog visokog rizika koji meč nosi, kapacitet stadiona će biti smanjen zbog tampon zona, tako da se preporučuje da se na derbi krene ranije. Sunce je danas obasjalo nad Beogradom, tako da se očekuje i lepo vreme koje će ulepšati svetkovinu našeg fudbala.

Svaki Zvezdaš ima samo jednu želju danas a to je pobeda.

Napred Zvezdo tebe bodrim ja
Napred Zvezdo ti si najbolja
tebe bodrim ja jer si najbolja

jer si mome srcu najdraža.

 

 

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама