Одбојка Одбојка/Вести Одбојкаши СДЦЗ

Borba za trofej Kupa za vikend u Požarevcu

Izvor: Zvanični sajt OK Crvena zvezda

U beogradskom hotelu “M” održana je konferencija za novinare povodom Finalnog turnira 51. Kupa Srbije u konkurenciji odbojkaša.

Konferenciji su prisustvovali kapiteni i treneri ekipa: Ivica Jevtić i Dragan Bonić iz Mladog radnika iz Požarevca, Miloš Vemić i Strahinja Kozić iz Vojvodine NS Seme iz Novog Sada, Hamza Zatrić i Milan Gršić iz Novog Pazara, i Maksim Buculjević i Dragan Kobiljski iz Crvene zvezde. Učesnike konferencije pozdravio je Slobodan Milošević, generalni sekretar OSS.

Finalni turnir 51. Kupa Srbije 2016. u konkurenciji odbojkaša odigraće se u subotu i nedelju u dvorani SC “Požarevac” u Požarevcu.

U subotu, 27. februara, u prvom polufinalu od 18 časova igraće Mladi radnik (Požarevac) – Vojvodina NS Seme (Novi Sad), dok će se u drugom polufinalu, od 20,30 časova sastati Novi Pazar – Crvena zvezda. Finale je na programu u nedelju 28. februara od 18 časova, uz direktan prenos na RTS 2.

Kapiten Crvene zvezde Maksim Buculjević istakao je da je Novi Pazar velika prepreka na putu do finala.

Naravno da je rezultat merilo igre i forme, ali stvarno ne mislim da smo mi favoriti na ovom turniru. Jednostvano, igra se u dva dana. Svašta može da se desi. Novi Pazar je velika prepreka za nas. Imaju fenomenalan tim. Na početku sezone se možda i očekivalo da će u prvenstvu biti iznad nas. Svojim trudom, radom i marljivošću smo izborili da budemo lideri šampionata i zato nas svi proglašavaju za favorita. Ta reč mi se nikako ne sviđa. Kada budemo izašli na teren onda ćemo videti ko će da osvaja setove i ko će na kraju da slavi. Finale je daleko. Prvo bi trebalo da pobedimo sjajnu ekipu Novog Pazara – izjavio je Buculjević.

Trener crveno-belih Dragan Kobiljski veruje da njegov tim može do finala Kupa Srbije.

Svesni smo da nas čeka izuzetno teška utakmica. To što smo u prvenstvu slavili dva puta po 3:0 ništa ne znači. Kup je specifično takmičenje koje nosi određeno psihološko opterećenje sa kojim moramo da se izborimo, kao što moramo da se izborimo i sa igračima Novog Pazara. Njihova ekipa je na svakom mestu odlično popunjena i imaju razloga da se nadaju dobroj utakmici. Ipak, verujem da ćemo uspeti da se plasiramo u finale i da smo to ovim našim radom i trudom ove sezone zaslužili. O finalu ne bih govorio, jer je ono jako daleko – zaključio je Kobiljski.

Odbojkaši Crvene zvezde su u svojoj istoriji osvajali 12 puta trofej namenjen pobedniku nacionalnog Kupa. Pehar Kupa Srbije braniće novosadska Vojvodina NS seme koja je prošle godine u finalu pobedila Partizan sa 3:1.

Na konferenciji je najavljeno učešće sve četiri ekipe na svečanosti “Dan više za odbojku”, koja će se širom Srbije i Evrope održati u ponedeljak, 29. februara.

SENIORI – 51. KUP SRBIJE 2015./2016. – FINALNI TURNIR – POŽAREVAC (SC “POŽAREVAC”):

SUBOTA, 27. FEBRUAR – POLUFINALE:
MLADI RADNIK (POŽAREVAC) – VOJVODINA NS SEME (NOVI SAD) 18,00
Sudije: Mirko Janković i Aleksandar Petrović
NOVI PAZAR – CRVENA ZVEZDA 20,30
Sudije: Dejan Rogić i Vladimir Simonović

NEDELJA, 28. FEBRUAR:
FINALE: 18,00 – RTS 2
Sudije: Vladimir Simonović i Mirko Janković

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама