Кошарка Кошарка/Извештаји и анализе

Efes pao u Vršcu

Autor: CZBG

Košarkaši Crvene zvezde Telekom uspeli su da savladaju ekipu Efesa rezultatom 91:82 (24:19, 14:27, 25:19, 28:17) u 8, kolu Top 16 faze Evrolige.

Foto: CZBG, Bane Bumbar

U utakmici koja je imala veliki rezultatski značaj za obe ekipe, naši momci su uspeli da preokrenu tok meča u drugom poluvremenu i stignu do veoma važne pobede, i time su napravili veliki korak ka Top 8 fazi takmičenja.

Zvezda je dobro počela meč i pored početnog vodstva Efesa. Izgledali su puleni Dejana Radonjića sigurno i stabilno u tim trenutcima i ništa nije slutilo da će doći do velikog pada u drugoj četvrtini, posebno na samom kraju, pred poluvreme. Upravo u toj drugoj četvrtini, pokazale su se neke slabosti koje su bile vidljive i u polufinalnom meču Kupa Srbije protiv Partizana. Pored svega toga došlo je do dosta konfuznog suđenja koje je rezultovalo nekim prestrogo dosuđenim namerni ličnim greškama, kao i nepostojećim faulom Kinsija, nakon kojeg se našem igraču sudi i tehnička, pa Efes preuzima konce igre u svoje ruke i završava poluvreme sa prednošću od 8 poena razlike (38:46).

Verovatno se u srca svih Zvezdinih navijača uvukla neka vrsta zebnje, pošto su rane od poraza u Kupu bile još sveže, a svi su nekako očekivali da pobeda nad Efesom bude taj melem koji će zaceliti te rane. I onda je došlo to drugo poluvreme koje je, jednostavno rečeno, bilo fantstično.

Krenuli su naši košarkaši odlično u odbrani. Posebno se u tom segmentu istakao Nemanja Dangubić koji je Ertela doslovno stavio u mali džep. Ertel ne da nije mogao da dođe do lopte, nego nije mogao da dođe do daha. U napadu (u 3/4) još uvek nije sve funkcionisalo kako treba, ali se prednost gostiju polako topila tako da smo u poslednju deonicu utakmice ušli sa 2 poena zaostatka (63:65).

Foto: CZBG, Bane Bumbar

Poslednja četvrtina donosi, pored standardno dobre odbrane, i malu rapsodiju u napadu gde se najviše ističe Marko Gudurić. Koliko je Dangubić perfektno odigrao odbranu, tako je Gudurić perfektno odigrao u napadu. Pokušali su košarkaši Efesa da održe priključak, ali uz veliku podršku naših navijača, Zvezdini košarkaši su odbili sve te napade i sigurno priveli meč kraju.

Foto: CZBG, Bane Bumbar

Najefikasniji u našim redovima je bio Miler sa 15 poena, a pratili su ga Cirbes i Gudurić sa 14, te Micić sa 13 i Lazić sa 10 poena. Kod gostiju su se najviše istakli Šarić sa 19, Čedi Osman sa 18, te Dibler sa 16 poena.

Crvena zvezda Telekom: Kinsi 5, Rebić, Dangubić 7 (2/2 za 2 i 1/1 za 3), Lazić 10 (2/2 za 2, 2/2 za 3), Micić 13 (4 as), Tejić, Simonović 7, Gudurić 14 (5 sk, 5 as), Jović 2, Miler 15 (5 sk), Cirbes 14 (9 sk), Štimac 4 (5 sk)

Foto galeriju sa ovog meča možete da pogledate OVDE.

Sledeću utakmicu u Evroligi, naši košarkaši igraju protiv Fenerbahčea, u Istanbulu, u petak 4. marta od 19:30 časova.

Скочи на траку са алаткама