Fudbal Fudbal/Vesti

Petković – Želim da uđemo u meč hladnih glava

Izvor: Zvanični sajt FK Crvena zvezda

Pripreme za 150. večiti derbi uveliko su u toku, a o predstojećoj utakmici govorio je Zvezdin desni bek, Marko Petković.

Petković je utakmicu protiv Mladosti napustio u samom finišu, i pitanje koje najviše zanima zvezdašku javnost je da li će zaigrati na narednom derbiju.

– Činim sve i radim na tome da budem spreman – odgovorio je Zvezdin bek.

Iako Crvena zvezda u derbi ulazi sa velikom bodovnom prednošću, Petković smatra da u subotu neće biti favorita.

– Nikada u derbi utakmicama nema favorita. Pobeda je jako važna, bez obzira na broj bodova na tabeli. Derbi je sam po sebi veliki izazov, nosi težinu, određenu tenziju i pritisak, kako na tribinama tako i na terenu. Mislim da će ekipa koja bude pribranija i hladnije glave i pobediti, to može da bude presudno.

Nema mnogo fudbalera koji mogu da se pohvale da su nastupili u nekom od jubilarnih derbija. Crvena zvezda je većinu jubilarnih rešila u svoju korist, i to prvi i stoti, dok je pedeseti završen remijem.

– Što se mene tiče, pripremam se kao i pred svaku drugu utakmicu, kako bih ušao na meč što hladnije glave. Ne gledam na tu utakmicu kao jubilarnu, ali lepo je biti učesnik jedne takve utakmice. Ako je već tradicija na našoj strani, voleo bih da ostane tako i posle subote – priželjkuje Petković.

Zvezdin fudbaler je do sada bio akter dva derbija, ali ih je mnogo više gledao sa tribina, odnosno kraj malog ekrana.

– Najradije se sećam derbija kada smo dobili 4:1, a igrali smo bez publike. Gubili smo, pa smo preokrenuli, golovima Dekija Milovanovića Kastilja i Nenada Milijaša. Sedeo sam sa drugarima, bilo nas je i Zvezdaša i Partizanovaca, i međusobno smo se „peckali“, ali na kraju smo mi slavili. Takođe mi je mnogo drag derbi kada su Luković i Perović postigli golove, i kada smo pobedili 2:0 – priseća se Petković.

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama