Košarka Košarka/Vesti

Nebojša Čović: “Nastavljamo dalje”

Izvor: Zvanični sajt KK Crvena zvezda Telekom

Predsednik kluba Nebojša Čović ispratio je ekipu pred put u Vršac, gde će crveno-beli u petak odigrati važan meč TOP 16 faze Evrolige sa Anadolu Efesom. Nakon sastanka sa trenerom Radonjićem i igračima, prvi čovek kluba obratio se i medijima u hali “Pionir” koja od srede nosi ime jednog od velikana srpske košarke “Aleksandar Nikolić”.
Prva tema bio je kratak rezime završnice nacionanog kupa:
“Nije sport samo pobeda. Znam da niko ne voli da gubi. Izuzetno je teško bilo i navijačima i svima posle Kupa. Kad tu emociju na prvu loptu pomerite i kad počnete da trezveno razmišljate, sigurno možete da dođete do toga da je najteže bilo treneru i stručnom štabu i igračima. Ne mogu da kažem da je neko tamo uradio nešto namerno i zlonamerno. Tačno je da je to bila jedna od naših najlošijih utakmica ove sezone i jasno je da je svima pala teško”.
Nakon brojnih spekulacija o statusu trenera cvreno-belih, Predsednik kluba je još jednom podsetio da crveno-beli o toj soluciji nisu ni razmišljali:
“Od svega što sam pročitao prethodnih dana, jedino je tačno da smo izgubili od Partizana. Razumem osetljivost javnosti i očekivanja, a i naša su očekivanja bila da osvojimo Kup, ali nisam primetio da se ovih dana u Istanbulu priča o smeni Dude Ivkovića pošto je Efes ispao u četvrtfinalu Kupa. Nisam primetio ni da se u Barseloni priča o smeni trenera, u Bambergu takođe…”, dodao je predsednik Zvezde.
Podsetivši da igranje velikih utakmica u Evroligi paralelno sa domaćim takmičenjima nije nimalo lako, prvi čovek KK Crena zvezda Telekom se ipak okrenuo narednim izazovima,koji su ogromni:
“Ekipa je oporavljena posle Kupa i nastavili smo da se spremamo za važne utakmice. Igramo je u Vršcu i nismo imali nijednu alternativu u Beogradu. Tu ne postoji nijedna greška kada je uprava Zvezde u pitanju. Pokušali smo sve, bila je čak neka priča da igramo u Hali sportova na Novom Beogradu, ali tamo je već dogovoreno nešto drugo. Bilo je priče i o hali u Železniku, ali kapacitet manje hale ne može da pokrije ni sve sezonske karte koje Zvezda ima, a to je negde oko 3.400. Zato je naše opredeljenje  da idemo u Vršac, jer je najbliži standardima Evrolige”. Ekipa će trenirati dva puta u sredu i četvrtak, treniraće i u petak, obezbeđeni su im dobri uslovi da sve bude kako treba”, dodao je Čović.
I pored činjenice da je Crvena zvezda jedini predstavnik Srbije u evro-takmičenjima ove sezone, većinu utakmica u Evropi odigrala van dvorane Pionir, što predstavlja ozbiljan udar na budžet kluba:
“Što se tiče funkcionisanja Zvezde, mi ne kukamo, iako nas stalno prozivaju i svi se kače na nas. Teško je sve to izneti i nije to baš takva priča, ali nadam se da ćemo na kraju sezone podvući crtu i objasniti vam ko je državni projekat. Oni koji nas prozivaju za velike budžete imaju i ove sezone više para nego mi.irektan udar za naš budžet predstavlja to što ne igramo u Areni, jer svaka utakmica donosi od 80.000 do 100.000 evra, neto. Ja sam, iskreno, očekivao razne udare kako Zvezda bude rasla i bude postizala bolje rezultate. Budite uvereni, biće još pokušaja da se destabilizuje klub”.
Ekipa FMP-a, kao razvojni tim crveno-belih odigrao jako dobro na Kupu,a Predsednik Crvene zvezde je nagovestio da u vrlo mladom timu postoji nekolicina igrača koji bi već naredne sezone mogli da obuku dres Crvene zvezde Telekom:
 “Vrlo interesantno su odigrali protiv Partizana, mogli su da pobede, ali nisu, to je vrlo mlada ekipa. Tu sasvim sigurno ima igrača za Zvezdu za naredne sezone. Što se tiče ostalih igrača iz naše ekipe – i Rebić i Gudurić i Simanić i Tejić, svi su pod ugovorima. Gudurić ima četvorogodišnji ugovor sa Crvenom zvezdom, jedino što mogu sada je da napravim novi ugovor, doživotni. Ne zaboravite da je FMP godinama unazad bio rasadnik talenata srpske košarke, ima ih i sada. To je ekipa koja je za mesec dana starija od Mege – Megina prosečna starost je 20 godina i sedam meseci, a FMP 20 godina i osam meseci. Ali, FMP nema strance u timu”

Na kraju, Nebojša Čović je još jednom podsetio da tako veliki klub neće reagovati na jedan ili dva poraza, i da trener Dejan Radonjić ima maksimalnu podršku, a da su pred evropskom i srpskom klupskom košarkom važni dani:
“Ništa se neće desiti ako se zabeleže i manji rezultati od onih koje smo napravili. Mi imamo ambiciju da Zvezda ostane u vrhu evropskog takmičenja, a još ćemo videti za te odnose. Mi nismo tim koji će zvrckati Barselonu svakog dana, a onda pričati da je Barselona zvala nas. Što se tiče ABA lige, tu nema mnogo primedbi, osim toga da je naša najveća primedba Kamnikar. Pomeranje termina plej-ofa ABA lige je nešto što je realno, jer kako god da okrenemo i kad god da budemo igrali polufinale ili finale plej-ofa, mi treba da odigramo još više od 40 utakmica, a to ne može da počne ranije od 12. marta. Sad, jedno smo se dogovarali oko ABA lige početkom sezone, kad je davala dva evroligaša, a sad je sasvim nešto drugo. Treba da vidimo šta daje. Mislim da su tu veoma ugroženi i Cedevita i Zvezda. Srbiji najmanje treba regionalna liga. To je pokazao i Kup. Ne kažem da mi rušimo ABA ligu, jer ju je Crvena zvezda i napravila, ali ABA liga bi bila srušena da je ostao koncept koji je važio do prošle godine. Taj koncept je bio nastavak prevare i on je podrazumevao da regionalna liga ne postoji.ABA liga jeste bila potreba, ali to više ne može da bude po svaku cenu. Nećemo se ni sporiti, ni svađati. Zvezda ima pravo na mišljenje, ostali imaju pravo mišljenje i ostaćemo sportski drugari i prijatelji”.
Košarkaši Crvene zvezde Telekom doputovali su u Vršac, a odmah nakon treninga preseliće se u svoju bazu toko trodnevnog boravka u Vršcu Vilu “Breg”. Već tokom vikenda sledi put u Zagreb, gde će crveno-beli odigrati meč pretposlednjeg 25.kola ABA lige jtd sa Cibonom. Taj meč na programu je u ponedeljak od 18 časova.

 

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama