Ватерполо Ватерполо/Вести Ватерполо/Извештаји СДЦЗ

Zvezda se revanširala Partizanu i zauzela prvo mesto pred plej-of

Izvor: vaterpolovesti.com

ivan-rackov-zvezda

Vaterpolisti Crvene zvezde u veoma zanimljivom i napetom derbiju pobedili su Partizan rezultatom 8:6 (3:1, 3:1, 1:4, 1:0) i tako zauzeli prvu poziciju u domaćem prvenstvu pred početak plej-ofa. Crveno-beli su tokom celog susreta imali prednost, a na poluvremenu je bilo 6:2. Puleni Vladimira Vujasinovića uspeli su u trećem periodu da se vrate u meč, ali je Zvezda, koja je u ovom susretu na Banjici bila domaćin, uspela da sačuva prednost. Utakmicu je obeležila i jedna neprijatna situacija, kada je krajem treće četvrtine Ivan Rackov dobio nenameran udarac od igrača crno-belih. Vaterpolista crveno-belih uspeo je da nastavi utakmicu na kratko, postigao je gol za 7:5, ali je zatim sam napustio bazen i uz pratnju lekara otišao do svlačionice. Ipak, u poslednjoj četvrtini Rackov se vratio u igru.

Crno-beli su odigrali dosta loše u prvom poluvremenu, što je Zvezda, sa iskusnim pojačanjima, znala da iskoristi. Crveno-beli su brzo stigli do vođstva, pošto je sa igračem više pogodio Srđan Aksentijević. Nešto kasnije, takođe sa igračem više, precizan je bio Veljko Tankosić, kog su crno-beli zaboravili na dva metra. Partizanov kapiten, golman Dimitrije Rističević nije bio preterano raspoložen večeras i upisao je samo jednu odbranu, dok je na drugoj strani odličan bio Alesandro Kralj, koji je tokom većeg dela susreta branio na visokom nivou. Prvi gol za Partizan postigao je Draško Gogov dva minuta i 15 sekundi pre kraja prve četvrtine, ali su crveno-beli do kraja prvog perioda još jednom zatresli mrežu i na malu pauzu otišli sa dva gola viška (3:1).

(Foto: Mondo)

(Foto: Mondo)

Zvezda je u istom ritmu igrala i u nastavku i posle nekoliko minuta igre u drugoj deonici tim Riste Maljkovića vodio je sa 5:1. Partizan je tek sredinom te četvrtine stigao do drugog gola, a ponovo je precizan bio Gogov. Međutim, crveno-beli su se ponovo vratili na „+4“ i sa rezultatom 6:2 se otišlo na odmor.

U drugom poluvremenu Partizan je zaigrao bolje, preuzeo inicijativu i serijom od tri pogotka prišao na samo gol minusa (6:5). Seriju crno-belih prekinuo je nekadašnji igrač kluba sa Banjice, Ivan Rackov, koji je pre pogotka dobio nenameran udarac od protivničkog igrača. Zvezdin vaterpolista je izdržao, nastavio da igra, zatresao mrežu za 7:5, a zatim napustio bazen. Posle nekoliko minuta u pratnji lekara je otišao do svlačionice, ali se vratio u igru u poslednjoj četvrtini. Odmah posle pauze Nemanja Vico je smanjio na 7:6, a nakon toga je burno reagovao predsednik Zvezde Viktor Jelenić, koji je protestvovao kod sudije Stanojevića. I pre i posle tog momenta Vujasinović i Maljković su više puta prigovarali, a i na kraju meča su istakli da je suđenje bilo loše. Takođe, trener crno-belih je posle završetka meča dobio crveni karton.

I u poslednjih osam minuta bilo je podjednako zanimljivo, a gol odluke pet i po minuta pre kraja postigao je Dragan Drašković. Gogov je u poslednjem minutu dva puta pogodio okvir gola i crveno-beli su stigli do pobede.

(Foto: Branislav T. Stojanović)

(Foto: Branislav T. Stojanović)

Kod crveno-belih su se sa po dva gola istakli Tankosić, Andrejević i Drašković, ali su i ostali igrači, kao i golman Kralj, odigrali dosta dobro. Kod Partizana je, pored Gogova, dva puta mrežu pogodio Vico, a po jedan pogodak su dodali Lazić i Subotić. Rističević je već na poluvremenu zamenjen, pošto je imao samo jednu odbranu, dok je drugi golman Vlahović upisao četiri.

Crvena zvezda je zauzela prvu poziciju na mini tabeli pred početak plej-ofa u domaćem prvenstvu, pošto je osvojila 15 bodova. Partizan ima 13, Vojvodina 3 i Radnički 1.

Crvena zvezda – Partizan 8:6 (3:1, 3:1,1:4, 1:0)

Bazen Banjica. Gledalaca: 500. Sudije: Putniković (Beograd), Stanojević (Jagodina). Igrač  više: Crvena zvezda 11 (4), partizan 10 (3). Peterci: Partizan 1 (0)

CRVENA ZVEZDA: Kralj (10 odbrana), Tankosić 2, Popović, Janković, Kljajević, Rackov 1, Aksentijević 1, Andrejević 2, Ilić, Repanović, Drašković 2, Peković, Todorovski, Jović. Trener: Maljković.

PARTIZAN RAJFAJZEN: Rističević (1 odbrana), Gilen, Tikas, Lazić 1, Subotić 1, Drašović, Gogov 2, Jakšić, Vico 2, Tanasković, Stojanović, Asanović, Vlahović (4 odbrane), Radojević. Trener: Vujasinović

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама