Rukomet Rukomet/Izveštaji

Zvezda stigla do plej-ofa 7. uzastopnim trijumfom

Izvor: Zvanični sajt SD Crvena zvezda

Rukometaši Crvene zvezde zabeležili su sedmu uzastopnu pobedu u Super ligi Srbije i četiri kola pre kraja obezbedili plasman u plej-of. Crveno-beli su u 14. kolu slavili na gostovanju protiv Rudara u Kostolcu rezultatom 29:27 (13:15).

Bila je to šesta pobeda crveno-belih na gostovanjima uz jedan remi ove sezone, čime je održana sjajna serija na strani, gde je četa Nenada Peruničića jedina bez izgubljene utakmice u prvenstvu. Obezbeđen je i plasman u plej-of četiri kola pre kraja nakon poraza Požarevca u meču protiv Partizana (29:33), tako da Zvezda sada ima nedostižnih devet bodova više u odnosu na petoplasirani sastav.

Domaćin je bolje počeo susret u Kostolcu i poveo sa 3:0, ali su gosti postepeno hvatali ritam i golovima kapitena Todorovića, Šotića i Kljajića stigli do izjednačenja (4:4) u 11. minutu. Rudar je nakon toga ponovo uspeo da se odlepi na tri razlike i dođe do vođstva od 8:5. Konstantno su održavali prednost do kraja prvog poluvremena, koja se kretala od jednog do četiri gola. Raspoloženi kapiten Miloš Milošević, ali i Nenad Nedeljković, Aleksandar Babić i Dejan Avramović zadavali su mnogo problema odbrani crveno-belih, dok je na drugoj strani Dejan Babić držao lidera šampionata u igri. Avramović je u 26. minutu pogodio za 15:11 u korist Kostolčana, a beogradski sastav je do kraja poluvremena uspeo da prepolovi tu razliku preko Dragutinovića i Šotića.

Rudar nije posustajao ni u nastavku. Imali su vođstvo od jednog do tri gola razlike i to sa dva gola u nizu Miloševića za 22:19 u 45. minutu. Bio je to signal Zvezdi da je poslednji trenutak za buđenje, pa je Dragutinović dva puta zatresao mrežu, a Radosavljević jednom za izjednačenje (22:22). Ušlo se u neizvesnu završnicu. Domaćin je bežao za gol Zvezdi, poslednji put kod 25:24 u 53. minutu. Tada je usledio preokret. Najpre je Nenad Mandić izjednačio, a zatim Šotić doneo prvo vođstvo Zvezdi na pet minuta pre kraja. Dvojac Mandić-Šotić postigao je i presudne golove kojim je Crvena zvezda stekla dva gola prednosti (28:26) u 57. minutu. Rudar je smanjio golom Aleksandra Babića, a sve dileme oko pobednika otklonio je Šotić i postavio konačan rezultat u samom finišu.

Mladen Šotić je bio i najefikasniji u redovima Crvene zvezde sa osam pogodaka i još jednom pokazao da igra u životnoj formi. Odmah uz njega bio je i Aleksandar Dragutinović sa sedam pogodaka, dok je Dejan Babić četiri puta zatresao mrežu i nastavio svoj niz mečeva sa minimum četiri pogotka. Za crveno-bele je u takmičarskim utakmicama debitovao Aleksa Kljajić, pojačanje iz Crvenke, koji je pružio odlične partije u prijateljskim susretima, a ovoga puta je dva puta bio precizan. U timu Rudara istakao se kapiten Miloš Milošević, nekada uzdanica crveno-belih, sa osam golova, dok je Dejan Avramović zabeležio pet pogodaka.

RUDAR – CRVENA ZVEZDA 27:29 (15:13)

Kostolac – Dvorana: SC Kostolac. Gledalaca: 600. Sudije: Ivan Mošorinski (Zrenjanin) i Aleksandar Pandžić (Novi Sad). Sedmerci: Rudar 3 (3), Crvena zvezda 6 (4). Isključenja: Rudar 8, Crvena zvezda 6 minuta.

RUDAR: Živković, Ivošević, Avramović 5, Bogdanović, Božić, A. Babić 3, Nedeljković 2, Nedeljkov 1, Kopanja, Urankar, Ognjanović, Despotović, Tica 3, Merdović 3, Dimitrijević 2, Milošević 8 (3).

CRVENA ZVEZDA: Janketić, Šotić 8, Bojičić 1, Radosavljević 2, Dragutinović 7 (3), Gačević, Stolić, Antelj, Milosavljević, Zlatanović, Todorović 2, Nikolić, Mandić 3, D. Babić 4, Kljajić 2 (1), Leovac.

Crveno-beli sada imaju pet bodova više od drugoplasiranih ekipa Metaloplastike i Sloge, a u sledećem kolu na programu je večiti derbi protiv četvrtoplasirane ekipe Partizana u kome će domaćin biti Zvezda.

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama