СДЦЗ Хокеј

PS: ZVEZDA PRED DERBI U SEGEDINU BROJALA DO 22!

Izvor: Zvanični sajt Saveza hokeja na ledu Srbije

Hokejaši Crvene zvezde ubedljivo su savladali Vitez rezultatom 22:1 (9:0, 6:0, 7:1), u utakmici Prvenstva Srbije igranoj u utorak u ledenoj dvorani “Pionir”.

Crveno-beli su opravdali ulogu favorita u meču protiv gradskog rivala, protiv kojeg se nimalo nisu štedeli i već posle prve trećine najavili debakl “vitezova”, čime su na najbolji mogući način po njih najavili derbi meč ovog vikenda koji igraju u nedelju protiv vodeće Tise Volan u Segedinu (17 časova). Koliko je Zvezda bila silovita govori i podatak da je od 22 gola čak 19 postigla u egal situacijama.

“Vitezovi” nisu uspeli da pruže ozbiljniji otpor favorizovanom protivniku, ali se ovako teškom porazu svakako nisu nadali. Zvezda nije imala milosti, pa je četvrtim uzastopnim trijumfom u ligi, nadmašila najubedljiviju pobedu ove sezone, koju je zabeležila u meču protiv Vojvodine (19:1), i na taj način prišla Tisi Volan na samo tri boda zaostatka (uz meč manje), dok je Vitez posle sedam odigranih mečeva ostao na samo jednoj zabeleženoj pobedi u šampionatu.

Fantastičnu partiju u Zvezdinoj “kaznenoj ekspediciji” pružio je slovački internacionalac Lukaš Klima koji je upisao čak 11 poena na ovom susretu, postigao je dva “het-trika” i dodao pet asistencija. Veoma raspoložen bio je i mladiNikola Kerezović koji je dao tri gola i upisao četiri uspešna dodavanja. “Het-trik” je postigao i Dominik Crnogorac(dve asistencije), dok su po dva gola i asistencije dodali reprezentativci Petar Novaković, Pavel Popravka i nova akvizicija crveno-belih, slovanački internacionalac i doskorašnji hokejaš Jesenica David Sefič. Dva puta se u listu strelaca upisao još jedan reprezentativni napadač Uroš Bjelogrlić, dok su po jedan gol postigli Uglješa Novaković i još jedan Slovak Marijan Mikuš, a za timsku igru vrlo raspoložen bio je i ruski internacionalac Dmitrij Markelov koji se nije upisao u strelce, ali je zabeležio čak pet asistencija.

 

Jedini gol za Vitez postigao je Pavle Đukić na asistenciju Nikole Vraštanovića.

Crvena zvezda i Vitez na led ponovo izlaze već u nedelju. Vitez u matineu od 13.15 gostuje Vojvodini u ledenoj dvorani “Spens”, dok Zvezda u već pomenutom derbiju ovog vikenda igra u Segedinu protiv Tise Volan.

Prvenstvo Srbije nastavlja se već u subotu od 13.30 časova kada se u Novom Sadu sastaju domaći NS Stars i aktuelni šampion Partizan.

Elektronski zapisnik sa meča Vitez – Crvena zvezda možete da pogledate OVDE.

PRVENSTVO SRBIJE

Petak
Vitez – Crvena zvezda 1:22 (0:9, 0:6, 1:7)

Subota
NS Stars – Partizan (13.30, “SPENS”, Novi Sad)

Nedelja
Vojvodina – Vitez (13.15, “SPENS”, Novi Sad)
Crvena zvezda – Tisa Volan (17, Gradsko klizalište, Segedin)

TABELA:

TIM G W WE LE L GF:GA PTS
1. Tisa Volan 8 7 0 0 1 62:26 21
2. Crvena zvezda 7 6 0 0 1 83:10 18
3. NS Stars 8 4 0 0 4 48:34 12
4. Partizan 4 3 0 0 1 30:11 9
5. Vitez 7 1 0 0 6 15:74 3
6. Vojvodina 8 0 0 0 8 7:91 0

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама