Одбојка Одбојкаши

Munćan: Niš je veoma nezgodna ekipa

Izvor: Zvanični sajt SD Crvena zvezda

Odbojkaši Crvene zvezde u ponedeljak, u okviru 15. kola Viner Štetiše Super lige, gostuju Nišu.

Crveno-beli su u ovoj sezoni odigrali tri meča protiv Nišlija i u sva tri su trijumfovali bez izgubljenog seta. Prvi meč su odigrali krajem novembra prošle godine u 6. kolu nacionalnog šampionata u Beogradu i tada je po setovima bilo 25:20. 26:24, 25:22 za naš tim.

Krajem decembra žreb je odlučio da se Zvezda i Niš sastanu u četvrtfinalu Kupa Srbije. U prvom meču u Nišu crveno-beli su slavili sa 0:3, po setovima 18:25, 29:31, 18:25, a potom su još jednom istim rezultatom slavili u revanšu na Banjici, po setovima je bilo 26:24, 25:23, 25:21.

Zvezda sa 13 uzastopnih pobeda zauzima prvo mesto na tabeli, dok je debitant u Super ligi, Niš na 4. mestu sa 9 pobeda i 5 poraza.

Srednji bloker crveno-belih Nikola Munćan ističe da je Niš ekipa koja ume da iznenadi.

– Idemo na pobedu bez ikakvih računica ili kalkulacija. Niš je veoma nezgodna ekipa. Rezultati od 3:0 u mečevima u kojima smo slavili pobede govore pre svega o našem kvalitetu. Daleko od toga da Niš nije kvalitetna ekipa i da ne može da iznenadi. Mnogo puta u toku sezone je to i pokazala. Verujem da će biti interesantna utakmica – izjavio je Munćan, a potom je dodao:

– Kroz meč u Nišu bi trebalo da napravimo lepu uvertiru za Finalni turnir Kupa Srbije koji je na programu narednog vikenda u Požarevcu. Prijalo bi nam da meč rešimo što pre, u našu korist, da imamo dosta vremena za odmor i da se dobro pripremimo za Kup – zaključio je Munćan.

Utakmica 15. kola Viner Štetiše Super lige između Niša i Crvene zvezde je na programu u ponedeljak 22. februara od 18 časova u dvorani SC Čair u Nišu. Meč će suditi Đorđe Stevanović i Dejan Rogić.

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама