Ватерполо Ватерполо/Вести

Jelenić tvrdi da Zvezda nije dobila nijedan odgovor od Triglav lige: Žrtve pravnog nasilja

Izvor: novosti.rs

Ne postoji nijedan ugovor VSS i naših klubova sa njima. Mi smo kao neki privezak. Zato se postavlja pitanje da li možemo nekome da se žalimo – kaže predsednik crveno-belih.

NAD Crvenom zvezdom je izvršeno pravno nasilje u Regionalnoj Triglav vaterpolo ligi. Ovo tvrdi predsednik crveno-belih Viktor Jelenić, uz opasku da se ni u propozicijama ne može naći član na osnovu kojeg su isključeni iz Lige, a on suspendovan na 18 meseci.

– Na gomilu pitanja nismo dobili odgovor. Nije nam odgovoreno ni na jednu žalbu, čak ni na poslednju o isključenju. A čekamo više od 10 dana – gorko je primetio Jelenić.

Uz zvezdaše je i UO VSS, koji ih je preksinoć podržao u sporu sa RTVL.

– Zahvalni smo im, mada je pitanje da li treba da se borimo mi ili VSS – primetio je Jelenić.

Crveno-beli su isključeni iz Lige jer nisu hteli da igraju bez Aksentijevića, Draškovića i Kljajevića, kojima UO RTVL nije dao dozvolu zbog nastupa za gruzijsku Lokomotivu u Ligi šampiona. Jelenić je podvukao da su oni registrovali po propisima LEN i VSS. Naglasio je da su se žalili još 7. januara, da je 26. januara i generalni sekretar VSS Nemanja Marijan tražio od RTVL da se poštuju i propisi LEN, ali i da prevladaju sportski motivi. Nije pomoglo…

– Iz sudskog registra se vidi da su osnivači zagrebačkog preduzeća “Jadranska liga d.o.o. za savetovanje i upravljanje” VS Hrvatske, Crne Gore i Slovenije. Ne postoji nijedan ugovor VSS i naših klubova sa njima. Mi smo kao neki privezak. Zato se postavlja pitanje da li možemo nekome da se žalimo, da li postoji obavezujući postupak. Ličimo na prikolicu bez registracije, kojoj su sada izbušili jednu gumu…

Jelenić upozorava da Zvezdinu sudbinu sutra mogu da dožive Radnički, Vojvodina ili Partizan. Potvrdio je da su bili spremni na kompromis, da protiv hrvatskih i crnogorskih klubova igraju bez trojice spornih vaterpolista.

– Želimo da klubovi i Savez budu ravnopravni, da se formira nova firma kako bi svi imali jednaka upravljačka prava. Tražimo i da RTVL svoje propozicije usaglasi sa LEN – naglašava Jelenić.

ČUDNO TUMAČENjE PROPISA

ADVOKATI su zvezdašima potvrdili da po spornom članu Pravilnika UO RTVL nije mogao da dozvolili nastup ni Rackovu, Popoviću i Iliću, jer su igrali u srpskom prvenstvu. I to nije jedini propust RTVL.

– Niko nije reagovao kada je Partizan u prvom delu igrao sa trojicom stranaca, a VSS je tada dozvoljavao dvojicu. Glasali smo i za promenu našeg Pravilnika kako bi Radnički doveo trećeg stranca i izborio opstanak. Ispada da je samo Zvezda problem, a nije tako – konstatuje Jelenić.

NI DINAR

CRVENO-beli podvlače da Liga nema prolaz u evrokupovima, da je prijateljska i da ih je samo sportski motiv zbog kaljenja mlađih igrača gurnuo na Jadran. Jelenić podvlači da od Lige, čiji je generalni sponzor “Triglav osiguranje”, nisu dobili ni dinar:
– Obavezni smo da reklamiramo sponzora, a od toga nemamo ništa. Ne znam za hrvatske i crnogorske klubove, ali srpski sve sami finansiraju.

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама