Кошарка Кошарка/Извештаји и анализе

Zvezda trojkama do polufinala

Izvor: Zvanični sajt KK Crvena zvezda

Košarkaši Crvene zvezde Telekom trijumfom protiv ekipe Smedereva 1953 rezultatom 89:44( 30:12, 17:12, 14:11, 28:9) započeli su odbranu “Kupa Radivoja Koraća”, koji se i ove sezone održava u Nišu.

Tim Dejana Radonjića ubedljivo je savladao ekipu Smedereva rezultatom 89:44( 30:12, 17:12, 14:11, 28:9). Pred 3300 gledalaca u hali “Čair”, najbolji u redovima pobedničkog tima bili su Rebić sa 15 poena a Simanić, Gudurić i Micić su postigli po 10. U poraženom timu, Saša Đorđević je postigao 12 poena.

Pred punim tribinama na teren su izašli Rebić, Kinzi, Cirbes, Miler i Dangubić. Nakon furioznog starta 11:0 crveno-belih, gosti su posle tajmauta konačno ušli u meč i serijom 10:2 smanjili na posed zaostatka. Zonskom odbranom su pokušali gosti da održavaju priključak, ali je aktuelni branilac trofeja šuterskom klinikom uspeo da poveća prednost i na prvi odmor ode sa 30:12.

Bez mnogo problema u napadu za košarkaše Zvezde i uz dobar procenat šuta spolja, prednost je rasla iz minuta u minut, da bi na polovini druge deonice bilo 39:17 u korist crveno-belih. Svoje poene upisao je I Boriša Simanić, a na veliki odmor izabranici Dejana Radonjića otišli su sa 47:24. Najefikasniji pojedinac bio je Micić sa 10 poena.

Iako protivnik nije bio toliko atraktivan, crveno-beli su imali veliku podršku svojih navijača koji su uživali u potezima svojih ljubimaca. Gotovo čitavu drugu I polovinu treće deonice, trener Radonjić je odmarao startnih pet, i pored toga je srpski šampion održavao visoku prednost koja je pred poslednji period posle atraktivnog zakucavanja Dangubića iznosila plus 26, 61:35.

Ubrzo je razlika prešla plus 30, pokušavao je tajmautom trener Todorović da razbudi svoj tim, ali je razlika u kvalitetu jednostavno prevelika da bi se Smederevo na bilo koji način vratilo rezultatski u meč. Aktuelni šampion nastavio je kanonadu trojki kojima je meč mirno priveo kraju i pobedom 89:44 zakazao meč sa večitim rivalom.

KK Crvena zvezda Telekom : Kinzi 6, Rebić 15, Dangubić 8, Lazić 3, Simanić 10, Micić 10, Tejić 8, Simonović 3, Gudurić 10, Miler 6, Cirbes 4, Štimac 6.

Nikola Rebić:

Hteo bih da se zahvalim ekipi Smedereva što je smogla snage i sredstava da odigra meč, uveličali su ovaj događaj. Što se tiče nas, imali smo probleme, dosta povreda i mali broj igrača na treningu, ali na nama je da se spremimo za Partizan i sve misli su usmerene na taj meč. U ovakvim utakmicama je najvažniji pristup, od samog starta smo igrali disciplinovano, i na kraju rutinski pobedili. Znamo šta derbi nosi, očekujem izuzetnu atmosferu i nadam se da će doći veliki broj navijača.”

Dejan Radonjić:

„Želim da čestitam ekipi i timu Smedereva na rezultatu koji su postigli. Posle ovoga ne bi trebalo bilo šta analizirati, nego imamo prilike da vidimo u kakvom ambijentu živi moj kolega i njegovi igrači, i to ostavlja veći utisak u odnosu na priču o samom meču. U svakom slučaju im želim da nastave da se bore jer je to način da košarka živi, i da ti manji igrači prave igrače i da žive u nekom svom ambijentu i da na kraju svi imamo korist od toga, a najviše srpska košarka. Došli smo u Niš sa problemima, povredama, sa situacijom koja je izuzetno zabrinjavajuća, sa atmosferom posle Sutjeske do dolaska u Niš. Broj igrača koji su otišli, povrede, stvari koje smo uspeli da prebrodimo, bili smo i u nezavidnoj poziciji, ali su momci stisli zube i smogli snage da ozbiljno priđu duelu i plasiraju se u polufinale. Derbi je više od polufinala. U poslednjih 7 mečeva imaju šest pobeda, samo poraz u Podgorici. Tim koji je bio bolji u duelu koji smo imali pre nekoliko kola, gde je pokazao i kvalitet i sve ono što je potrebno da Partizan obezbedi opstanak, ali sad su već u drugoj situaciji, polufinale kupa, borba za petu poziciju u ABA ligi. Svesni smo da se igra protiv večitog rivala i kvalitetnog tima. Pokušaćemo da se pripremimo, da pružimo dobru partiju i pobedimo protiv Partizana. Ono što je definitnivno po zadnjim pregledima koji su obavljeni je da Stefan Jović neće nastupiti u Nišu i nadamo se da će biti spreman za Efes. Hvala navijačima koji su došli i napunili dvoranu i bilo je dobro vratiti im za sjajno navijanje večeras.”

U polufinalnom meču koji je na program sutra od 21h, košarkaši Crvene zvezde Telekom sastaju se sa Partizan NIS-om.

Скочи на траку са алаткама