Фудбал Фудбал/Извештаји и анализе

Zvezda slavila na početku prolećnog dela

Autor: CZBG, Ivan J.

Dvadeseta pobeda u nizu. I to je ono najbitnije. Ostalo će se brzo zaboraviti. Po idealnom vremenu za igru, i pred petnaest hiljada navijača, Crvena zvezda je bila bolja od Mladosti iz Lučana rezultatom 2:1 (0:0). Strelci za domaći tim su bili novajlija Le Talek i Hugo Vieria, dok je gol za goste postiao Luković.

Zvezda je izašla u formaciji 4-2-1-2-1. Za tim Zvezde su debitovali brazilski štoper Edson i francuski igrač Le Talek. Samim tim, biće potrebno i vreme da se ovi momce uklope u sistem. Isto tako, ostaje Grofu da vidi da li Mičela da stavi na zadnjeg veznog, a ispred njega Le Taleka ili obrnuto, ali to ostavljamo našem treneru da razmotri.

Počelo je šansom Mladosti, gde su bukvalno pripretili sa tri metra od gola. Kahriman je sjajno izašao, skratio ugao i odbranio. Uzvratila je Zvezda preko Huga u desetoj minuti posle jede visoke lopte koju naš Portugalac umalo nije pretvorio u vodeći gol. I onda je sve stalo. Zvezda nije dovoljno brzo igrala u napadu tako da je vrlo dobra ekipa Mladosti lako izlazila na kraj as Zvezdinim napadima.

Drugo poluvreme počelo je agilnije, Grof je malo pomešao karte i krenulo se sa polušansama za naš tim. Prvi put su ozbiljno pripretili gosti kada je Jovanović imao zicer, ali se Kahriman opet pokazao. Usledila je zamena, Srnića je zamenio Plavšić i videla se odmah dodatna energija koje je rezultirala i vodećim golom u sedamdeset drugoj minuti meča. Petković je centrirao sa desne strane, najviši u skoku bio Le Talek i precizni šutem matirao Krznarića. Bolji početak verujem da nije mogao da poželi.

I onda, umesto da nastavimo da stiskamo, mi smo se povukli pa su igrači Mladosti to znali da kazne. Igrao se osamdeseti minut, kada je Luković precižnim šutem sa 25 metara pogodio malu mrežu Kahrimanovog gola za početak strepnje. Odmah po primljenom golu, Grof je umesto Kataija ubacio Davida Babunskog.

Srećom po Zvezdu, strepnja je kratko trajala. Plavšić je započeo akciju po levom boku, lopta je stigla do Ibanjeza koji je zavrnuo loptu pa je Hugu bilo samo da se pokloni za konačnih 2:1 i veliku radost Zvezdinih navijača.

Valja napomenuti da je Edson dobio žuti karton, a da se pred kraj utakmice povredio Petković koga je zamenio Savo Pavićević.

Dvadeseta pobeda je upisana, sledeće kolo je 150. večiti derbi na JNA. Definitivno, najteža utakmica za nastavak pobedničkog niza.  No o toj utakmici neki drugi put. Treba prvo uraditi analizu  i spremiti za derbi.

Magija se nastavlja. Bravo Zvezdo !!

[youtube id=”tFURxJKw088″]

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама