Košarka Košarka/Vesti

Vreme je za derbi: Zvezda naložila smederevac i zapalila mrežice u Čairu!

Izvor: Mozzartsport

Crveno-beli imali lak posao protiv Smedereva i zakazali novi duel protiv Partizana

Niko nije ni sumnjao u drugačiji ishod – košarkaši Crvene zvezde lako su preskočili prvu prepreku na putu odbrane trofeja namenjenom osvajaču kupa Srbije, pošto su u potpuno ispunjenoj dvorani Čair pregazili Smederevo i protivnika sveli na najviše 12 poena po četvrtini – 89:44 (30:12, 17:12, 14:11, 28:9). Jednostavno, razlika u klasi, kvalitetu i igračkom kadru bila je prevelika, a uprkos raznim varijantama alternativnih odbrana Smederevo nije moglo da izbegne ubedljiv poraz. To je ostavilo prostora i za plejadu spektakularnih poteza i trojki, čak 16…

[youtube id=”HHoODhEMVZ4″]

Kao što je bilo i očekivano, Crvena zvezda je vrlo lako i brzo slomila otpor komšija. Već u prvoj četvrtini usledila je prava kanonada ka košu Smedereva – Vasilije Micić i Nikola Rebić ubacili su zajedno pet vezanih trojki i tako najavili ono što se dogodilo tri četvrtine kasnije. Igračima Zorana Todorovića, koji su očigledno bili očarani samim imenom protivnika, potom i igrom, te i igračkim asovima koji su se nalazili na parketu, bila je potrebna gotovo cela četvrtina da se probude iz sna i pruže određeni otpor. Ali i to je bilo kratkog daha. Zvezda je prvi kvartal, kao i sve ostale, završila u svoju korist, a rezultat nakon deset minuta bio je 30:12. Naravno, već tada u mislima igrača u crveno-belim dresovima vrtela se samo jedna stvar – večiti derbi sa Partizanom.

[youtube id=”EjJYhUp6_6Q”]

Što se košarkaša Smedereva tiče, došli su do Niša u poslednjem momentu, svesni krize i materijalnih nedaća, izašli na megdan Crvenoj zvezdi, osetili kako je to kada se igra u vreloj atmosferi i dobili uspomenu koju će čuvati zauvek. Mnogim igračima u timu susret sa osvajačem triple krune u prethodnoj sezoni biće najveće dostignuće u karijerama, a na parketu dvorane u Čairu mogli su samo da imaju sporednu ulogu i gledaju igrače Dejana Radonjića kako „kroje“ laku i ubedljivu pobedu.

[youtube id=”YLtRFR8Ylhs”]

Trener crveno-belih nije mogao da računa na Stefana Jovića, koji je ostao u Beogradu kako bi pokušao da zaleči povredu mišića trbušnog zida, ali kako stvari stoje ne bi bilo nikakvo čudo ako bi reprezentativni plejmejker odmorio tokom celog završnog turnira. Zvezda nije imala problem da čestim rotacijama, dobrom odbranom i ravnomernom raspodelom zadataka popuni minutažu, poene i akcije koje bi kreirao ili realizovao. Nijednog trenutka beogradski sastav nije previše „zapinjao“, kako bi se uštedela snaga za daleko važniji meč sa Partizanom. Nije ni bilo potrebno, pošto su igrači Smedereva vrlo teško dolazili do koša i nisu predstavljali veću opasnost. Značajniji prostor za manevar, posebno u prvom poluvremenu, dobili su Nikola Rebić, Marko Tejić i Boriša Simanić, koju su na svoj način i iskoristili. Posebno najmlađi među njima, koji je na kraju uz Micića i Simonovića imao po 10 poena. A najefikasniji bio je Rebić sa 15 koševa, uz pet pogođenih trojki.

[youtube id=”dH4C24iGvKg”]

Razlika je gotovo konstantno išla uzlaznom putanjom, u 40. minutu meča dostigla je i maksimalnih 45 poena, a crveno-belima sada preostaje da „prespavaju“ pobedu i spreme se za veliki izazov i duel protiv rivala koji im je ostao dužan usled poraza prošlog meseca.

[youtube id=”sjfsS6yNQy0″]

Zanimljivo je da su čak devetorica igrača Zvezde imala više od pet upisanih poena. Kod Smedereva najviše poena ubacio je Saša Đorđević – 13, uz po tri ukradene i izgubljene lopte. Milojko Vasilić imao je 12 poena i 14 skokova.

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama